F.d. tysk agent avslöjar vad som hindrar Väst från att starta krig med Ryssland: “Nato skulle för länge sedan ha skickat trupper efter Putin om Ryssland inte haft kärnvapen!”

(VIDEO) Nato skulle redan trupper efter Putin om Ryssland inte haft kärnvapen: Fd tysk agent avslöjar vad som hindrar Väst från att starta krig med Ryssland West skulle ha länge sedan började ett krig mot Ryssland, att det inte var en nukleär landet, sade tidigare chefen för underrättelsetjänsten DNR Verner Grossman sade i en intervju för en Sputnik Tyskland. (“NATO BI ODAVNO POSLAO VOJSKU NA PUTINA DA RUSIJA NEMA NUKLEARNO ORUŽJE: Bivši nemački agent otkriva šta sprečava Zapad da zarati s Rusijom!”, Informer – Sputnjik, 22.06.2017.)

– I vår tid existerar hotet om krig även i Europa, och det är i första hand mot Ryssland. Det finns inga kärnvapen kriget skulle ha börjat – säger Grossman.

Han tillade att i väst under de senaste åren visar på mycket starka antiryska tendenser.

Tidigare intelligenschefen anser att försvarspolitik Moskva i den nya situationen är korrekt. Enligt honom har Ryssland principen: “Om du vill ha fred – gör dig redo för krig.” – Om nu en väpnad konflikt började drog han bakom förstörelsen av mänskligheten, eftersom många länder skulle kunna använda kärnvapen utan restriktioner och kontroller – säger experten. (“NATO BI ODAVNO POSLAO VOJSKU NA PUTINA DA RUSIJA NEMA NUKLEARNO ORUŽJE: Bivši nemački agent otkriva šta sprečava Zapad da zarati s Rusijom!”, Informer – Sputnjik, 22.06.2017.)

Enligt honom har de mål och intressen styrande kretsar i västvärlden inte förändrats sedan tiden för det kalla kriget, eftersom den nuvarande politiken är återigen en konflikt med Moskva.

– Deras intressen fortfarande orienterade i öster. Ryssland har inte lyckats vapen från Sovjetunionen, inklusive kärnvapenkrig skulle ha troligen redan börjat – är Grossman övertygad om.

Han stödde också annektering av Krim till Ryssland säger att det inte handlar om annektering.

– Krim har alltid varit rysk. De förde honom tillbaka till den rättsliga grunden – sade den förre chefen för underrättelsetjänsten.

Han menade att reaktionen tyska politiker på denna händelse vittnar om intentioner Berlin till Moskva förblev densamma som vid tidpunkten för Sovjetunionen.

Grossman påminde också om att Tyskland fortfarande är ledande inom både EU och den europeiska grenen av Nato.

– Utplaceringen av trupper i alliansen i de baltiska länderna vid den ryska gränsen, visar tydligt vilken typ av avsikter verkligen ordet – som ingås experten. (“NATO BI ODAVNO POSLAO VOJSKU NA PUTINA DA RUSIJA NEMA NUKLEARNO ORUŽJE: Bivši nemački agent otkriva šta sprečava Zapad da zarati s Rusijom!”, Informer – Sputnjik, 22.06.2017.)

Problemet för Nato är det faktum att Ryssland är mycket starkare än vid tidpunkten för Jeltsin. Putin förfogar nu kanske över den starkaste armén i världen. Hur kraftfull den västerländska militäralliansen är i praktiken kan man få sig en inblick i genom att studera videoklippen nedan.

Ljubomir T. Dević, fil. kand.,
medlem i Skånes Författarsällskap och ASLA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *