Migranter gav en hjälpande hand åt serbiska läkare efter angrepp från ungrare!

——– Horgoš: Immigranter stormar den ungerska gränspolisens fästningsvallar. ——–

ANALYS —

Vårt akutteam från Kanjiža, efter interventionen och hjälpa invandrare, stormade in röken av tårgas. Flyktingar uppmärksammas och väntade på doktorn med det så länge efterfrågade vattnet.

“Serbien, Serbien!” hördes hela dagen från halsen av tusentals migranter vid gränsövergången Horgoš! Trött, vått och slagen, bara glädje som de hade när de såg serbisk polis och ambulans. För det enda sättet de visade tacksamhet högt skanderade “Serbien, Serbien”!

När de tjugo medlemmar av den serbiska polisen kom runt 17.30 på Horgoš 2, flyktingar var medlemmar av den serbiska polisen hälsade med applåder, och många närmade att kyssa dem. Serbisk polis övertalade flyktingarna att söka skydd bort från gränsen, i syfte att undvika skador.

En annan scen var för pamećenje. Vårt akutteam från Kanjiža, efter interventionen och hjälpa invandrare, stormade in röken av tårgas. Flyktingar uppmärksammas och väntade på doktorn med vatten (mycket begärt) och hälla dem hela tiden för att lindra smärtan.

Ungerska polisen tidigare används idag vattenkanon och tårgas för att stoppa migranter från att komma in på dess territorium. Situationen vid gränsövergången Horgoš 2 är för närvarande lugn och ungerska polisen på den plats där det fanns en grind som flyktingar tidigare misslyckats i dag att bryta igenom, sätter en ny taggtråd, rapporterade Tanjugs korrespondent från de dramatiska scenerna.

Jag är flykting, inte skonas antingen laget RTS, som blev brutalt misshandlad vid gränsen. UNS sade att attacken på en RTS otillåten användning av våld och kränkningar av internationella lagar om fri journalister och de ungerska myndigheterna är skyldiga inte bara att be om ursäkt till laget av RTS och fastställa ansvar för användning av våld, men också för att underlätta en väl fungerande team av journalister”, sade UNS uttalandet.

drac Ljubomir T. Dević, fil. kand.,
medlem i Skånes Författarsällskap och ASLA

Leave a Reply

Your email address will not be published.