“Je suis Rima Darious!”

Rima Darious tal vid söndagens protest i serbiska Belgrad. Källa: Pravda.

Vid söndagens protest i Belgrad, som anordnades av den serbiska nationella folkrörelsen “Naši” och “Serbiska Obraz”, höll även den syriska medborgaren Rima Darious tal. Hon har samlat medborgare talade öppet om situationen i Syrien, den våg av migranter och jämförde väst till detta problem.

Här följer Rima Darious hjärtskärande tal överfört i sin helhet:

“Kära vänner, jag står här framför er i dag som stolt medborgare av Syrien för att presentera situationen i mitt hemland – som också berör Serbien. Vi var en gång en älskad och respekterad nation. Före detta krig var vårt största problem Palestina. Vi ville lösa våra små problem jämfört med vad vi har idag, ett problem i byråkrati och korruption inom vissa statliga sektorer. Vi visste inte om orättvisor, terrorism och annan brottslighet. Vi har arbetat hårt de senaste 10 åren före kriget, och vi har gjort stora framsteg. Det viktigaste är först och främst att före kriget hade vi inga syrier som flyktingar.

Vi hade en stark nationell identitet. De som ni ser ute på gatorna i Belgrad på väg till Tyskland eller Nederländerna är inte sanna syrier. Förstå mig inte fel, jag älskar mitt folk, men mitt folk är de som kämpar för Syrien och våra fädernesländer.

Det är sant att flyktingar lider, men som inte har lidit under detta krig? Varför resten av Syrien kvar i landet och fortsätter att kämpa? Om de är flyktingar, då de skulle välja att gå först till närmaste säker plats och inte att bli slagna av den ungerska polisen, för att de vill komma till Tyskland. Låt mig ställa frågan: gör att väst inte vill flyktingar eller flykting vill eller inte vill dö på havet? Så varför inte stoppa sina sanktioner mot det syriska folket? Deras sanktioner kostar Syrien 143 miljarder dollar!

Varför västvärlden inte hjälpa syrierna att stanna, varför inte ge stöd till den syriska armén att bli av terrorister och Syrien att återigen vara en säker plats? Varför bidrar de inte till att bygga upp förstörda hus med pengar på flyktingar? De tar människor som inte kan förnya det här landet. De vill bryta Syrien och det syriska folket. De kidnappar syriska läkare och de bästa studenterna som kommer att orsaka en kompetensflykt å ena sidan och å andra sidan, multinationella företag vill Subtila arbetskraft för att minska lönerna för folket.

Vår nation har förlorat över 100 000 soldater i kampen mot extremister, så länge vi inte har hört att västvärlden är gråter för dem, de som gav sina själar för att försvara nationen och lämnar efter sig en stolt familj de förtjänar hjälp, medan endast å andra sidan, den västerländska medier synd människor som dödades försöker fly och lämna sitt land, inklusive jihadister, och de har pengar att betala flera tusen euro för en sådan resa.

Låt mig berätta för er att pengarna kommer en familj på fem personer betala för att komma till Europa, tillräckligt för att köpa ett hus i Syrien, i ett skyddat område där inget krig, för att börja det nya jobbet och leva i en god levnadsstandard. De är inte flyktingar utan invandrare med ekonomiska motiv. Efter fem år av krig fullgör vår flotta fortfarande sina internationella åtaganden. Vår kust är välskötta, därför ingen flyktingar fartyget inte gå till Europa.

En annan trend i dessa dagar är att vara i Europa att acceptera kristna från Syrien, vilket är frisättningen av de första kristna länderna i de kristna… Vad vi har i Syrien liknar vad ni tidigare hade i Serbien. Väst attackerar vår identitet, vår enighet och suveränitet.

Jag vill betona att de syriska och serbiska nationerna alltid har varit vänner, vi har ett stort och respekterat ortodoxt samfund, Syrien har inte erkänt Kosovos självständighet, och vi har många gemensamma fiender. Ni ska veta att medan kampen mot politiker som främjar en ny världsordning, Amerikas intressen, och massinvandring, samtidigt rädda många liv och sin framtid. Vi är mer än ansluten samma albanska terrorister som kämpade i Kosovo i dag och dödade civila i Syrien, och att låta dem korrupta politiker i USA, dess allierade i EU och låta dem och deras anhängare i Serbien, och se till att migrationsvågen av tillbaka till Serbien.

Kära vänner, är allt vi ber att ni står med oss ​​eftersom vi är en nation som försvaras. Visa er service av våra militära och våra bara kamp, ​​för om vi förlorar kriget de jihadister kommer inte att sluta efter Syrien. Tillsammans kommer vi att stå tills seger.”*

All ära åt Rima Darious som vågade stå upp för sanningen! “Je suis Rima Darious!”

drac Ljubomir T. Dević, fil. kand.,
medlem i Skånes Författarsällskap och ASLA

________________________________________________________________

*Källa: Pravda, 7. septembar 2015./ Översättning: Lj.T. Dević.

Leave a Reply

Your email address will not be published.