Sheikh Imran Hosein: “I Srebrenica skedde inte ett folkmord, straffa inte serberna som nation!”

https://youtube.com/watch?v=8OyLnL3gwQU%3Ffeature%3Dplayer_detailpage

Den framstående muslimske teologen Sheikh Imran Hosein varnar för att varken staten eller serbiska, gjorde bosnienserberna inte har en politik för systematiska förstörelsen av muslimska och det är därför massakern i Srebrenica, men fruktansvärt, men ett brott, snarare än folkmord.

KUALA LUMPUR – Sheikh Imran Hosein, en av de mest framstående muslimska teologen och filosofen, sade i ett meddelande till de bosniska muslimerna att det brott som ägde rum för 20 år sedan i Srebrenica inte var ett folkmord.

Det är en politik som innebär uppfattningen att serberna begått folkmord mot muslimer kallas mörk och sade att den politik som förs av samma institutioner som får förekomma i massakern i Srebrenica.

“Jag Sirguran, och jag vill dela med muslimerna i Bosnien, att de flesta ortodoxa kristna i Bosnien, Serbien och regionen själv har fördömt dödandet av så många muslimer i Srebrenica”, sade han i YouTube-klippet (04:20) och fortsätter:

“Visst finns det inga belägg för att det var en del av en systematisk plan som den har gjort med judar från Adolf Hitler, som fruktade att han skulle hota regeringen. Det är därför fastställd policy för folkmord. Således var det statliga politiken, tjänsteman regeringens politik “, sade han och tillade att en sådan systematisk folkmord utfört samma gamla egyptierna mot judarna, som beskrivs i Gamla Testamentet, och för inte så länge sedan européerna över de infödda indianerna i Nordamerika.

Sheikh Imran Hosein: “Folkmord är vad Adolf Hitler gjorde med judarna, indianer och européer i Nordamerika.”

“Men jag ber er i Bosnien, främst muslimer, muslimer som nu bor i Srebrenica och Banja Luka, tror du verkligen tror att ortodoxa serber hade en politik för folkmord och för att försvara det i dag som ett giltigt?” Säger Sheikh Imran Hosein i YouTube-klippet (06:25) och fortsätter:

“Tror du att jag tror att det var korrekt slaktade muslimer i Srebrenica? Jag göra med en sådan åsikt inte håller, jag håller inte alls, och jag hoppas och ber att händelserna visar att jag har rätt … Det är därför jag uppmanade regeringen och regeringen i Serbien bosnienserberna att genomföra en folkomröstning bland serber och höra vad folk har att säga om det. Jag är övertygad om att resultatet av denna folkomröstning var en kraftig fördömande av mordet på muslimska flyktingar i Srebrenica. Så om de flesta av dem fördömde dödandet, som ni kallar det folkmord? Jag ber dig. Ja det var folkmord, måste vara en del av regeringens politik. Har staten Serbien och de bosniska serberna hade stöd av hela samhället, hela landet, alla människor dödar muslimer? Jag tror inte det”, säger han.

Sheikh Imran Hosein: Ryssland var klok som den brittiska veto förhindrade antagandet av en resolution i FN:s säkerhetsråd.

“Och du kommer att få reda på att ortodoxa kristna inte godkänna detta och klaga om vad som hände i Srebrenica. Då kan man inte tala om folkmord. Man måste hitta de ansvariga för detta brott och straffa dem, det stämmer. Men inte för att straffa ett helt folk som om man skulle anta en sådan resolution i säkerhetsrådet “, säger Sheikh Imran Hosein.

“Och Ryssland var mycket klokt, mycket klokt när han lade in sitt veto fel upplösning, som endast läggas bränsle på elden som upprätthålls Vi vill att andra utvecklingen”, säger han, på allvar varnar bosniska muslimer: “Do not get vägledning från köpcentrum söker vägledning i Koranen, och om du införa något annat, avstånd själv från en sådan!”

Slutligen, Sheikh Imran Hosein, som i sina tidigare meddelanden till muslimer runt om i världen, bad om ursäkt på uppdrag av muslimer för alla de brott som begås mot de ottomanska ortodoxa kristna – från ändtarmen i blodet över alla andra. Han upprepade återigen att Hagia Sophia bör återföras till de kristna, eftersom det är en kristen kyrka.*

Ljubomir T. Dević, fil. kand.,
medlem i Skånes Författarsällskap och ASLA

____________________________________________________
*KÄLLA: “ŠEIK IMRAN HOSEIN: U Srebrenici nije bilo genocida, ne kažnjavajte Srbe kao narod!”, www.kurir.rs/ Politika, 13.07.2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published.