Putin deltar i militärparad för att markera 70-årsdagen av befrielsen av Belgrad

BELGRAD/ Rysslands president Vladimir Putin kommer att besöka sin nära allierade Serbien den 16 oktober 2014. Putin väntas delta i en militärparad för att markera 70-årsdagen av befrielsen av Belgrad från nazistisk ockupation, rapporterar serbiska medier. Det blir hans tredje besök på 13 år.

Rysslands president Vladimir Putin kommer först lägga en krans vid kyrkogården befriare Belgrad. Därefter på Palace Serbien prata med översta lokala tjänstemän. Positivt av president Tomislav Nikolić. Efter lägga en krans soldater som dödats i striderna för befrielsen av Belgrad 1944 kommer Rysslands president skickas till slottet i Serbien, där mot ansikte samtal med den första presidenten Nikolić, och sedan med premiärministern Aleksandar Vučić.

Putins besök i Belgrad kommer att resultera i undertecknandet av inte mindre än sju avtal! Ryska investerare är sålunda mer än villiga att komma, men när den serbiska staten garanterar dem det i lag.

Medlemmar av armén Serbien i går första repetition paraden som kommer att till minne av 70-årsdagen av befrielsen av Belgrad i andra världskriget, som hölls den 16 oktober i huvudstaden.

Den första militärparaden och skådespelet i luften, på land och vatten i Belgrad efter 29 år, i morgon på Palace “Serbien” och Donau deltar ungefär fyra och en halv tusen medlemmar av den serbiska armén. De kommer att engagera fler än 300 olika mobila vapen och militär utrustning, och stödja vår flygvapnet kommer att ge den ryska akrobatgruppen “Strizhi”.

Program i Boulevard Nikola Tesla börjar ceremoniella artilleri, fallskärmsjägare landar 30 och slutar på flygakrobatgruppen “Strizhi”.

Dagen före paraden, den Batajnica flygplatsen gång härrör dessa siffror att i morgon kommer att se publiken, alla drygt journalister och soldater som kom för att se den kompetens de bästa ryska piloter till “Migovima 29”.

Om grumlighet är under 1 800 meter, “Strizhi” kommer inte att ändra programmet. Vid dåligt väder, kommer akrobatik för att hedra befriare Belgrad utför individuellt.

“Sovjetunionen är, som ni vet, ledde den stora kampen mot fascismen och tyvärr i striderna dödades mer än 50 miljoner av våra medborgare. För oss är det en stor ära att delta i evenemang som detta och gillar vår Segerdagen som ett sätt som vi vill hedra och tacka de människor som gav sina liv för vår frihet och vår framtid”, säger överstelöjtnant Sergej Asjajkin, ledare för akrobatgruppen “Strizhi”.

Ingen av piloterna i armén Serbien dåligt väder kommer inte att påverkas. Inom ledningsorgan för armén Serbiens luftfart ska helikoptrar “gaseller”, “Mi-8” och “Mi-17” fighter-bombplan – flygplan “MiG-21” och “MiG-29”, “Eagle”, “supergaleb” och transportflygplan, “en-26.”

“Vi vet inte ens använda alla flygplan, kommer det att finnas cirka 40 Även idag detta regn hindrar inte dig att göra denna presskonferens, räkna med i morgon heller komplicerade förhållanden påverkar inte att det inte dyker upp”, meddelade brigadgeneral Predrag Mayor, Commander 204 Prelisten Aviation Brigade.

Luft programmet som vanligt kan bara ses vid flyguppvisningar, och på jorden parad av infanteri och motoriserade nivåerna, medan fartygen Riverine prodefilovati Donau från Kalemegdan till Zemun.

Samu parad och början av besöket i den ryska delegationen till Belgrad, kan du följa från 10:30 på vår första programmet. Radio Television Serbien transmission arbetar med fem reportrar fordon och över 40 kameror, och deltar i genomförandet av 300 av våra kollegor.

“Nu har tekniken gått längre, kan bara en bil drar 15 kameror. De största utmaningarna är att anpassa sig till evenemanget, förutom att respektera säkerheten och protokoll “, säger direktör för direktsändning militärparad Veselin Grozdanić.

För att hedra 70-årsdagen av befrielsen av Belgrad under andra världskriget, kommer besökarna att visas flaggan enheterna som deltog i befrielsen av Belgrad, regementets flagga i första världskriget och den nuvarande flaggan i den serbiska armén.

Hela programmet kommer att åtföljas från läktaren av flera veteraner som deltog i befrielsen av Belgrad och tidigare deltagare i militärparaden.

Ljubomir T. Dević, fil. kand.,
medlem i Skånes Författarsällskap och ASLA

______________________________________
Källor: Blic, dpa.de, RTS

Leave a Reply

Your email address will not be published.