Tvåspråkiga skyltar på nytt nedrivna i Vukovar

VUKOVAR/ ВУКОВАР. Foto: Bokhuset Dević, 2014.

Alla tvåspråkiga skyltar med latinsk och kyrillisk skrift är på nytt nedrivna i staden Vukovar, i EU-landet Kroatien. Men i stället för att fördöma diskriminering och hatbrott tiger EU som om ingenting hänt.

Medlemmar av huvudstaben i den kroatiska staden Vukovar avskalade alla tvåspråkiga skyltar, efter minnesmärke kyrkogården lade kransar med anledning av den 204: e årsdagen av Vukovar brigaden. Förövarna greps och under försöket.

Arresterad fem personer, däribland några kvinnor, rapporterar Evening Gazette, rapporterar Tanjug.

Två personer, anger Zagreb dagligen, bröt första brädan på byggnaden polisstation.

De arresterade då, men därefter bort och de återstående kyrillisk-latinska table set i Vukovar.

Enligt ordföranden samordnar veteraner föreningar staden Vukovar, Francis koppar, med undantag för den trasiga bord på polisstationen i staden inte längre är tvåspråkig ombord.

Andra försvarare av tabellen tas bort och transporteras till borgmästare för att vara på, sade han Šoljić, tillbaka till Zagreb.

“De gripna två personer, varav en är manligt krigsveteran, och den andra är försvarare av” bekräftade Šoljić och tillade att “försvararna av Vukovar och idag visade samhörighet och det kommer att förbli så.”

Efter den nya händelsen relaterad till tvåspråkiga skyltar i Vukovar på polisstationen tillsammans medborgare och framför flera medlemmar av kravallpolisen.

Hittills, sedan i höstas 2013, har tvåspråkiga skyltar upprepade gånger med våld uppbrutits och förstörts i Vukovar, bara för att återföras till makten igen från advokat platser.

En del västländer i EU anser att Serbien inte respekterar minoriteter, och därför inte bör få gå med i EU. Men i serbiska Bačka Palanka med alla nationer har det aldrig varit det minsta incident umgås med varandra, jag ska gifta innebär gifta ingen roll gav serbiska, kroatiska, slovakiska, ungerska. Folk får inte bilen att korsa bron och gå på promenad genom Ilok eftersom många bilar var brutet men varje dag tillbringar de sina dagar med oss​​, shoppar, går ut, går på gym, kurser, frisören, nästan alla av dem och aldrig vidröras hår huvud eller inte.

Det är stor primitivism och intolerans i Kroatien, där huvudet kan åka för minsta lilla görande och felsägande – vare sig det handlar om kaffe, vatten eller något annat emotionellt och världsligt ämne. Allt detta känner EU väl till men väljer att lägga locket på, som så många gånger tidigare, för att inte stöta sig med det nya medlemslandet. Så mycket för tolerans och Europa! EU som föredöme – är det ett sådant EU som Serbien strävar efter att få bli medlem i?

drac Ljubomir T. Dević, fil. kand.,
medlem i Skånes Författarsällskap och ASLA

Leave a Reply

Your email address will not be published.