Den magiska jordgloben gör sig påmind igen

Nu gjorde vi det igen, grabben och jag… Det var en helt vanlig, eller rättare sagt ovanlig, dag och söndag. Grabben och jag var ute och handlade på Coop-Forum i Malmö.

När vi kom in i butiken gick vi som vanligt först till bokavdelningen. Bland alla böcker och annat smått och gott hittade vi en liten magisk plastjordglob. Pojken min blev oerhört glad, för det var ju här vi stod för lite mer än ett år sedan och snurrade på en liknande jordglob.

Jag sa till min grabb att vi skulle prova igen, precis som förra gången, och se vart pappa önskade åka på semester. Jag snurrade jordgloben tre gånger med slutna ögon. Jag satte ner ett finger på måfå på den. Det land, eller stad, som fingret pekade på skulle jag åka till.

När jag öppnade ögonen såg jag till min stora förtjusning, att pekfingret låg precis där jag ville att den skulle ligga på kartan, det vill säga vid L O S A N G E L E S. Om det var en slump eller en ren tillfällighet kan man spekulera kring, men faktum är att vi för exakt 1 år och två månader sedan kom till samma slutdestination efter att vi hade stått här och snurrat på en jordglob.

Det märkliga är också sifferkombinationen. Då var det den 25 november 2011, nu var det istället den 27 januari 2013. Den första bloggtexten om den magiska jordgloben publicerades den 28 november 2011. Den här andra utkom den 28 januari 2013.

Ljubomir T. Dević, fil. kand.,
medlem i Skånes Författarsällskap och ASLA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *