Värna om länders inre angelägenheter!

TEMA: Mänskliga rättigheter

Må vara att mänskliga rättigheter och yttrandefrihet är en viktig del av vad EU och den demokratiska världen står för och arbetar för, men för den skull är det än viktigare att man inte lägger näsan i blöt i andra länders inre angelägenheter.

Det har blivit en sorts inflation i begreppet “mänskliga rättigheter”. Alla förståsigpåare vill använda begreppsuttrycket i alla sammanhang.

Exempelvis artisten Madonna gjorde ett propagandistiskt inslag med så kallade Rosa bandet i samband med en spelning i S:t Petersburg, varefter hon fick rejält mothugg från den rysk-ortodoxa kyrkan och president Putin. Vem är Madonna som ska yttra sig om sexualitet, androgynitet och religion i Ryssland? Hon kan göra det privat och på hemmaplan, men det anstår inte henne att missionera i andra länder och sprida dolda religiösa och politiska budskap! På samma sluga sätt kom hon i kläm med den franska partiledaren Marine Le Pen (Front national), när hon projicerade bilder av henne tillsammans med svastikor.

Lady Gaga ville på liknande sätt, som sin föregångare, skapa missämja i Indonesien genom att försöka genomföra en spektakulär show som skulle reta upp muslimer i Indonesien och kristna grupper i Filippinerna.

Reklambyrån Studio Total “bombade” Vitryssland med nallebjörnar (och det med Sveriges ambassads tysta välsignelse!?). Tack vare den svenska nallebjörnskuppen i vitryskt luftrum har den bidragit till den pågående diplomatiska krisen mellan Sverige och Vitryssland samt anspänt relationerna i Östersjöområdet – för många decennier framöver. Till vilken nytta? Bland annat ökar nu Vitryssland antalet patrullflygningar och landets luftvärnsförband har övat i Ryssland. (Sydsvenska Dagbladet, “Vitryssland trappar upp försvar”, 15 augusti 2012)

Wikileaks grundare Julian Assange förföljs av massmedia och det svenska rättsväsendet. Om det inte vore för Ecuadors goda vilja att erbjuda honom asyl hade han säkerligen fått en ojust rättegång i Sverige. Assange avslöjade tusentals hemliga politiska dokument om förljugna ledares förehavanden. Om någon är det han som är en sann rättskämpe och hjälte – likt Sankt Göran, Don Quijote och Che Guevarra. Han om någon borde veta vad som menas med mänskliga rättigheter. Han står dock i vägen för The New Order (=den nya världsordningen) och är bannlyst överallt, medan Madonna och Lady Gaga går hemliga sällskaps ärenden och har öppna dörrar i media och press!

drac Ljubomir T. Dević, fil. kand.,
medlem i Skånes Författarsällskap och ASLA

Leave a Reply

Your email address will not be published.