Ryssland en väl fungerande rättsstat – ingen annalkande “revolution”!

ANALYS —

Ryssland är en folkvald demokrati med en folkvald regering. Ryssland är således en väl fungerande rättsstat samt en viktig hörnpelare för fred, stabilitet och utveckling i alla världens hörn.

Men det behövs, i samma omfattning som i Sverige, nya och uppdaterade lagar och bestämmelser för att stärka och trygga den allmänna rättssäkerheten. Där brister det idag. Detta har både Rysslands president Dmitrij Medvedev samt den ryske premiärministern Vladimir Putin påtalat flera gånger i de ryska medierna.

När den politiska oppositionen, som för det mesta fungerar som utländska makters förlängda arm, förlorar valen organiserar de demonstrationer och försöker genom våld manipulera och annullera valresultaten. Detta scenario håller på att bli ett långtråkigt och ständigt upprepande inslag i världen. Hur länge till ska man behöva lyssna på skräddarsydda paroller som “Syrien utan Assad”, “Iran utan Ahmadinejad” och “Ryssland utan Putin”? De ryska demonstrationerna uppbackades av USA:s utrikesminister Hillary Clinton – precis som de iranska med flera.

Vad är det för dumheter och uppiskningar man propagandiserar i svenska och västerländska medier? Vilken annalkande “rysk revolution”? Det var inte så länge sedan som den ryska befolkningen befriades av ex-presidenterna Michail Gorbatjovs och Boris Jeltsins antiryska politik och ok. Det ekonomiskt växande Ryssland kommer aldrig mer att “falla på knä” för utländska maktintressen.

Oppositionen som demonstrerar på de ryska gatorna är i minoritet och marginell. Putin och Medvedev kommer inte att gå med på att låta hemliga amerikanska och brittiska agenter infiltrera och sönderhacka Ryssland, det största landet i världen. Det Enade Ryssland och dess anhängare är i majoritet och dominerar den ryska politiken. Väst måste acceptera detta faktum och Rysslands vägval.

USA hade ett presidentval vid årsskiftet 2000-2001, då George W. Bush valdes på felaktiga grunder. Röstsammanräkningarna (man räknade alla elektroniska röster för hand!) efter det valet var mer än kaosartade och regisserade. Om någon, så var det just Bush som kom på presidenttronen på grund av utpräglat valfusk! “2000 nominerades han som republikanernas presidentkandidat och vann över demokraten Al Gore i det synnerligen jämna och omdiskuterade valet samma år. Han omvaldes som president 2004 med en större marginal då han besegrade senatorn John Kerry.” (Wikipedia)

drac Ljubomir T. Dević, fil. kand.,
medlem i Skånes Författarsällskap och ASLA

Leave a Reply

Your email address will not be published.