Dević bemöter Wallström

———————– Foto: Lj.T. Dević och Bokhuset Dević © juni 2017 ———————–

Sveriges utrikesminister Margot Wallström (S) manipulerar och blåljuger det svenska folket rakt upp i ansiktet.

Wallström säger till TT att: “Ryssland ska avstå från att hota oss, på det ena eller andra sättet.” Och hon fortsätter i samma antiryska propagandamässiga utspel: “Vi väljer självständigt vår utrikes- och säkerhetspolitik. Vår linje är klar sedan lång tid tillbaka, och den här regeringen har varit väldigt tydlig sedan vi tog makten att vi är militärt alliansfria” (…) “Vi fortsätter att välja vår egen väg, ta självständiga beslut och samarbeta så som vi gör – inklusive med Nato. Vi behåller vår militära alliansfrihet och vi tänker rusta upp vårt försvar.” (SVT-Text, Torsdag 1 juni 2017)

Wallström har helt fel inställning och attityd gentemot moder Ryssland. Med sitt klumpigt provocerande retoriska sätt kommer hon inte långt. Tror hon verkligen att Vladimir Putin kommer att lägga fokus vid hennes uttalanden! Han har säkert viktigare saker för sig än så.

Det är snarare Sverige som ska sluta upp med att hota Ryssland, på alla tänkbara sätt. Sverige lider av obotligt mindervärdeskomplex och på grund av detta kroniska sjukdomstillstånd kan det inte ta sig ut ur sin självförgörandespiral. Det är fel på allt och alla och sitt psykosomatiska vredesutbrott projicerar man på de svagaste och frommaste individerna i samhället och världen.

Ryssland väljer självständigt sin utrikes- och säkerhetspolitik utan några som helst yttre manipulationer. Rysslands linje är klar sedan många år tillbaka, och Vladimir Putins regering har varit väldigt tydlig allt sedan Putin tog makten. Putins Ryssland fortsätter att välja sin egen politiska nisch och väg, ta självständiga beslut och samarbeta så som de alltid gjort – inklusive med dess allierade. Ryssland behåller sin militära dominans och Putin tänker än mer rusta upp och modernisera sitt försvar!

Ljubomir T. Dević, fil. kand.,
medlem i Skånes Författarsällskap och ASLA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *