Filmen “Herodes söner” om Förintelsen i Oberoende staten Kroatien

SE FILMEN OM SERBERS LIDANDEN UNDER NDH!

—– “Filmen ‘Herodes söner’ är en dokumentär-analytisk berättelse om folkmordet på det serbiska folket i Oberoende staten Kroatien (NDH). —–

“Filmen ‘Herodes söner’ är en dokumentär-analytisk berättelse om folkmordet på det serbiska folket i Oberoende staten Kroatien, som har gått igenom de senaste tio åren, hemlighållande, utsätts de politiska embargo förbud och censur. Ingenstans i världen finns det ingen enda fall av förekomsten av dödslägren för barn utom i NDH. Därför betalar film särskild uppmärksamhet åt lidande barn, ta itu med orsakerna till denna grymma brott, avslöjar både dess djup, den roll den romersk-katolska kyrkan, men också den som i årtionden var väktare av denna fruktansvärda hemlighet och karsta grotta.”

Inom kort!

Ljubomir T. Dević, fil. kand.,
medlem i Skånes Författarsällskap och ASLA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *