Filmen “Herodes söner” om Förintelsen i Oberoende staten Kroatien (NDH)

SE DOKUMENTÄRFILMEN OM ETNISKA SERBERS LIDANDEN UNDER DEN OBEROENDE STATEN KROATIENS REGIM 1941-1945!

‘Herodes söner’ är en dokumentär-analytisk filmberättelse om folkmordet på det serbiska folket under den Oberoende staten Kroatiens regim (NDH).

Dokumentärfilmen “Herodes söner”, i serbisk och engelsk version, är en dokumentär och analytisk skildring av folkmordet som begicks mot det serbiska folket i den oberoende staten Kroatien (Nezavisna Država Hrvatska, NDH), under andra världskriget, som under de senaste sju decennierna har varit dolt för omvärlden, under det politiska embargot av jugoslavisk censur.

Dödsläger, uteslutande för barn, fanns inte någon annanstans i världen, till och med inte ens i Nazi-Tyskland, förutom i den Oberoende staten Kroatien. Filmen har fokus på barn som befann sig i denna existentiellt svåra situation.

Filmen tar upp orsakerna till detta grymma brott och avslöjar omfattningen och djupet av det liksom den romersk-katolska kyrkans roll i de oförrätter som begicks. Den identifierar också de som höll denna fruktansvärda hemlighet i årtionden.

Dela gärna denna text med vänner och familj och bjud in dem att göra detsamma, så att sanningen om de begångna illdåden och det serbiska folkets lidanden lyfts fram och kommer till kännedom världen över!

drac Ljubomir T. Dević, fil. kand.,
medlem i Skånes Författarsällskap och ASLA

______________________________________________________________

MER OM SAMMA TEMA/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *