Serbiska och svenska läkare utförde en historisk transplantation i Belgrad – men medierna i Sverige lade locket på!

TEMA: Medicinevetenskap

Serbiska läkare: Hur vi utförde en historisk transplantation

På Akademiska barnkliniken Street i Belgrad den första livmoderstransplantationen i Serbien. Operation deltog fyrtio TV B92.

Källa: B92 Fredag ​​2017/03/31.

Serbien har nyligen utfört sin första livmoderstransplantation för enäggstvillingar i världen, och vid detta tillfälle gästerna emissions pekfingret var läkare som var inblandade i driften – dr. Milan Milenković från Göteborgs universitet Clinic och Dr Miroslav Djordjević universitets barnklinik.

Operationen genomfördes vid University Barnkliniken den 26 mars 2017, som också var den första livmodertransplantation som genomfördes i Serbien.

Operationen genomfördes av ett stort team av läkare från Tirsa, med hjälp av ett stort antal sjuksköterskor och annan personal, och deltog i hela projektet är ett stort antal läkare från hela världen, som leddes av experten från Sverige – professor Mats Brännström.

Patienten, som är syster och mor till tre barn, donerade livmodern.

“Detta är faktiskt i slutet av den första delen av vårt projekt vi planerar för mer än två år -. Våra universitetsenheter i Belgrad Medical School och sjukhuset Sahlgrenska i Göteborg Det handlar om två serbiska kvinnor, enäggstvillingar, som var goda kandidater och att vi representerar ett slags garanti för att förfarandet kan vara mycket lättare att genomföra än en sådana transplantationer, vilket är en av de svåraste organtransplantationer, kräver. hela poängen med den här historien är att enäggstvillingar på grund av genetiska likheter ingen immunosuppressiv behandling, inte alla dessa komplikationer förekommer kod så allvarlig att terapin skulle kunna äventyra andra miljömyndigheter”, enligt dr. Miroslav Djordjević till B92.

Kan personer som inte är relaterade genom blod eller tvillingar vara en del av denna process?

“Naturligtvis är vi i Sverige genomfördes nio sådana operationer i världen: fem mödrar gav livmoder av hans döttrar, i två fall de var systrar, en kvinna var en vän till familjen, och en rättspraxis gav livmodern sin sonhustru Det är HLA. vävnadstypning, om de uppfyller minst två av de tre villkoren kan göras transplantationen mellan människor som inte är identiska och tvåäggstvillingar. Eller mer benägna att lägga sig om två personer i familjebanden.”

Hur är processen för befruktningen?

“Vad laget från Göteborgs gjort och vad han upplevde verkligen mycket är att det är fullständigt testat och två systrar genomförts in vitro fertilisering implantation i livmodern som vi hoppas kommer att accepteras och kunna bära ett barn.

Det är bara viktigt att notera att i idealiska förhållanden vid ett tillfälle immunosuppressiv behandling avbryts för att skydda människor från dess negativa effekter.

En patient, som hade livmoderhalscancer vid 26-års ålder, även efter den andra kejsarsnitt bort livmoder som hon fått från sin mor, för att eliminera risken för långvarig användning av immunosuppressiv behandling.”

Visar statistiken att barn som erhållits på detta sätt föds friska, men för tidigt?

“Statistik för nu finns det väldigt lite, men det är viktigt att notera att i kvinnor som bär risken för tidig födsel leder till högt blodtryck. Även befruktning bär risken för högt blodtryck, vilket ökar den äldre livmodern. Av denna anledning om 35:e eller 36:e graviditetsveckan är det ett kejsarsnitt som kvinnor som inte känner transplanterade livmodern flyttar frukt. nerv, tyvärr är det inte möjligt att transplantera, så att de inte kan känna när arbetskraften börjar. därmed förlossningen med kejsarsnitt utförs vanligtvis.”

Vad som återstår, när de lämnar gäster från Sverige, läkare och chef för transplantationskirurgi vid Harvard, och tre läkare från Israel? Kommer du att fortsätta utbildningen inom detta område?

“Det skulle vara bra att fortsätta att utvecklas i denna riktning för att utveckla det som finns på den kliniska globala nivå alla dessa 20-30 år, eftersom det finns många medborgare som lider av en av dessa syndrom. Vetenskapen har inga gränser, vilket innebär att nu behöver du inte att vara nära honom, men att genom olika projekt, skapa kontakter, etcetera, fortsätta att utveckla initiativ på global nivå.”

Naturligtvis ligger det inte i de Bilderbergägda massmediernas intresse att serbiska mödrar ska genomgå framgångsrika livmoderoperationer på löpande band. Illvilliga bilderbergare skulle snarare vilja se och glädjas åt serbers totala eliminering som folk och nation!

drac Ljubomir T. Dević, fil. kand.,
medlem i Skånes Författarsällskap och ASLA

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Mer om samma tema:

Serbiska och svenska läkare utförde en historisk transplantation i Belgrad – men medierna i Sverige lade locket på! (Källa: B92.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *