DETTA RAPPORTERAR INTE MEDIA OM: …

Ryska soldater distribuerar varm mat och julklappar till syriska barn i Aleppo. De svenska medierna håller emellertid tyst om detta. I stället insinuerar de västerländska medierna, däribland de svenska, att “Ryssland begår ‘massakrer’ i Syrien.”

Denna välgörenhetskampanj kommer aldrig ses i Saudiarabien, där både jul och kristendom är förbjudna, och än mindre i hycklande svenska medier.

Obama driver ut 35 ryska diplomater från amerikansk mark, anklagar dem för att vara “intelligens agenter” utan några bevis. Washington Russophobia bara trycka en helt ny nivå. Obama slog också Ryssland med nya sanktioner för påstådda “cyber aggressioner”. Ganska rik kommer från folk som har spionerat på 193 länder.

Inte i de traditionella medierna: “Rysslands militärpolis distribuerar varm mat, bröd och te till fördrivna barn i östra Aleppo och inrättar mobila sjukhus för att ge dem sjukvård.

Asma al-Assad, som är Syriens första dam och president Bashar al-Assads fru, är känd för att vara en stor välgörenhetsgörare.  Hon och hennes man besökte bland annat föräldralösa barn i Vår fru Saydnayaklostret utanför Damaskus. Fast inget sipprade ut om detta unika besök i västmedierna.

Ryssland ger skydd och över 35 ton varma måltider, medicin och varma kläder till fördrivna syriska barn, kvinnor och äldre i östra Aleppo. Men de traditionella antiryska medierna vill få oss att tro att Ryssland i stället dödar civila. Varför håller de svenska medierna inne med informationen om de ryska soldaternas goda gärningar och distribution av varm mat och julklappar till syriska barn i Aleppo? Varför denna svenska snedvridning av nyheter när Ryssland och ryssar är i fråga?

Ljubomir T. Dević, fil. kand.,
medlem i Skånes Författarsällskap och ASLA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *