Aleppo brinner

Aleppo – ara-Soba (Soraba). Illustration: Lj.T. Dević.
 
TEMA: Bilderberggruppen och Syrienkriget

I Aktuellt-sändningen på SVT2 från den 29/9-2016 diskuterades den alarmerande situationen i östra Aleppo i Syrien.

Sveriges f.d. utrikesminister Margot Wallström (S) blev tillfrågad om vad Sverige konkret kan göra för landet. Wallström svarade bland annat att det är viktigt att “backa upp USA” i dess ansträngningar att få till ett fredsavtal. Men hon sa ingenting om när USA och Nato bombade urskiljningslöst länderna i Nordafrika under den så kallade ‘arabiska våren’. Då var det en hel del ‘misstag’ som gjordes, skolor och sjukhus brändes och jämnades med marken och civila människor dödades på löpande band.

Då var det ingen som var intresserad av att lyfta frågan om USA:s flagranta krigsbrott mot Genèvekonventionen eller ens kritisera Världssamfundet för dess roll i det hela. Tanken var att USA och Nato skulle fortsätta med sitt infernaliska uppdrag i Syrien och sönderbomba allt. Men då kom Vladimir Putin och satte ned foten en gång för alla: ‘Njet’! Inga fler amerikanska arabiska vårar med IS här!

När sjukhus och skolor bombas i Aleppo riktar sig de västerländska massmediernas mediedrev mot Putins Ryssland och Syriens så kallade ‘diktator’ Bashar-Al-Assaad. Detta påminner om bombningarna av ‘slaktaren’ Slobodan Miloševićs Förbundsrepubliken Jugoslavien. När Nato och dess allierade bombade serbiska civila, däribland kvinnor, barn och äldre, med utarmat uran och svensktillverkade splitterbomber teg medierna i Väst som ‘vaginor’.

Och när civila dödades på löpande band och Kroatien drev bort 250 000 serber i blixtkriget ‘Oluja’, ironiserade och raljerade svenska medier. Då var det ingen heller som förstod serbiskt lidande, både psykiskt och fysiskt, bland spädbarn, barn och äldre, utan medierna lade hela ansvaret på Miloševićs så kallade ‘etniska rensningens politik’ och att serberna då ‘själva fick skylla sig för konsekvenserna’. Det här är om något dubbla standarder och hyckleri, men naturligtvis är det ingen som vill känna sig vid detta.

Kriget i Syrien har pågått längre än andra världskriget. Sverige har bidragit med 2,2 miljarder kronor i hjälp till Syrien sedan kriget bröt ut, enligt Wallström. Ban Ki-Moon kallade det för ‘ett slakthus’ i FN:s generalförsamling 2016-09-28, men härvid glömmer han att nämna slakthuset i Serbien och 1999 då den kinesiska ambassaden i Belgrad bombades ‘av misstag’ med flera civila dödsoffer som påföljd. Den kinesiska regeringen kallade attacken för en “barbarisk handling” och krävde att det USA-ledda Nato skulle ta på sig ansvaret.

Likaså kunde vi bevittna en Nato-attack på ett civilt tåg den 12 april 1999. Dödståget vid Grdelica i södra Serbien som träffades av fyra projektiler, kan och kommer aldrig att glömmas! Vagnar brann på bron och kroppsdelar låg överallt, ja till och med låg de utspridda på trädgrenarna. Folk skrek och vred på sig i allt kaos som rådde.

USA:s f.d., och tillika första kvinnliga, utrikesminister Madeleine Albright blev 2013 års Anna Lindh-pristagare med motiveringen att hon “inspirerat kvinnor”. I Europa är Madeleine Albright dock mest känd för att öppet ha försvarat USA:s rätt att döda en halv miljon irakiska barn. “Det är ett pris som är värt att betala”, sade Albright i det amerikanska tv-programmet 60 Minutes (CBS News, May 12, 1996). (“‘Värt priset’ att döda en halv miljon barn – nu får hon Anna Lindh-priset”, Friatider.se, 3 september 2013)

Vi ser sålunda hur insyltat Sveriges massmedia och Bilderberggruppen blir allt mer, både samhällspolitiskt och ekonomiskt, i krigföringarna runt om i världen. Som grädde på tårtan premierar man folk som arbetar för nedmonteringen av världsfreden. Det är så det går till – oprofessionellt genomskinligt. Skam på er alla bilderburgare!

drac Ljubomir T. Dević, fil. kand.,
medlem i Skånes Författarsällskap och ASLA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *