SLUGA DJÄVULSPLANER: USA och EU smider planer på att sätta dit Putin för krigsförbrytelser!

ANALYS —

Washington och Bryssel smider djävulsplaner mot den ryske ledaren: De försöker sätta dit Putin för krigsförbrytelser! I Washington och Bryssel säger man att de har bevis för att den ryske presidenten personligen beordrat bombningen av humanitära konvojer i Syrien. De vill döma Putin för krigsförbrytelser samt utfärda en arresteringsorder på honom! (Informer, 28.09.2016.)

USA och EU har en slug plan för den Ryska federationens president, Vladimir Vladimirovitj Putin: att döma honom, likt man gjorde med Serbiens starke man Slobodan Milošević, för krigsförbrytelser i Syrien och dess uppmaning till internationell arresteringsorder.

West, enligt våra stora informerad diplomatiska källor, har för avsikt att förfalskat bevis att skylla Putin beordrade personligen bombningen av en humanitär konvoj i den syriska staden Aleppo den 19 september, då den dödade minst 20 personer.

Falska bevis efterkonstrueras på löpande band. Washington och Bryssel planerar att väcka åtal mot den ryske presidenten för påstådda krigsbrott och utfärda en internationell arresteringsorder mot honom. Om det faktiskt finns en sådan plan, kommer väst bokstavligen att driva världen till randen av ett storkrig!

– De befogenheter i Washington och Bryssel har kommit med till Putin och Ryssland planterar avgifter för massakern på biståndsarbetare. Även Moskva samma dag beslutsamt förnekade sin inblandning i bombningen, och även om regeringen i Damaskus släppt bilder som bevisar att terroristerna attackerade konvojen av de islamiska länderna, gör USA och EU inte ge upp avsikten att framställa ryssarna som krigsförbrytare. Om ni inte tror mig, se bara på uttalanden från västerländska tjänstemän under de senaste dagarna och ni kommer att inse att en smutsig kampanj och bana väg för skylla Ryssland och Putin på god väg – förklarar källan till Informer och säger att det slutliga målet för fullständig isolering av Ryssland på den internationella arenan.

– Putin bör inte, som en gång Slobodan Milošević, anklagad för att vara en slaktare som personligen beordrade krigsbrott. Kan du ringa för honom en internationell arresteringsorder, utpressning huvudet och så försöker att eliminera den från den politiska världen – avslutar han.

Truck fruktansvärda brott av den bombade konvojen nära Aleppo.

Säger våra källor direkt, bland andra, bekräftar uttalandet av brittiska FN-ambassadör, Matthew Rycroft. På talarstolen i East River Ryssland formellt åtalats för krigsförbrytelser.

Vilka är de att skylla på någon? Det är meningslöst att anklaga Putin av de som begått flest brott, säger advokaten Branislav Tapušković.

– Brand ammunition random kastar räckhåll för civila områden. Aleppo brinner! Och framför allt, vi är ett mål och vattentäkter som är viktiga för miljontals människor. Det är svårt att förneka att Ryssland samarbetar med den syriska regimen i krigsbrott – sade Rycroft.

Inte mindre volatil i hans utseende var varken USA:s ambassadör till FN:s Samantha Power. Det är i själva verket meddelade att medlemmarna i FN:s säkerhetsråd “måste ha modet att öppet säga vem som var ansvarig för bombningen av Aleppo”.

– Medlemmar i säkerhetsrådet måste enhälligt att beställa Ryssland att stoppa detta gör! Ryssland och Syrien har utfört krigsbrott!

OBAMA skulle gärna vilja störta Putin. Washington ångrar inte pengar för att organisera motstånd i Ryssland! Det är mer än uppenbart att Putins svångremspolitik stör den nya världsordningens frammarsch.

Dessa antydningar och hot reagerade Kreml talesman Dmitrij Peskov, återvänder till ett farligt budskap till väst:

– Vi ser en oacceptabel ton och retorik av företrädare för Storbritannien och USA som verkligen kan skada våra relationer – sade Peskov.

Den serbiske utrikespolitiske analytikern, Boško Jakšić, påpekade att det skulle vara mer än cyniskt att USA och andra västmakter anklagade Putin för krigsförbrytelser i Syrien.

– Nu ryssarna anklagar desamma som bombade ett sjukhus i Kandahar i Afghanistan, men efter att tala med dem mycket ledsen … Att klandra Putin är meningslöst, vilket bara skulle stärka propagandakriget. Detta skulle inte, trots allt, vara första gången. De hotade också Assad, att de skulle komma att väcka åtal mot honom för krigsförbrytelser som hans soldater påstås ha begått… — påminner Jakšić.

Advokat Branislav Tapušković, med många års erfarenhet i Haagtribunalen för krigsförbrytelser i det forna Jugoslavien, sade att “anklagelserna mot Putin är absurda”.

– Vad gör vi med USA:s bombningar runt om i världen, som varar i decennier? Från 1945 fram till idag, har amerikaner deltagit i ett stort antal krigsförbrytelser. Du har allt du vill ha fallet i Vietnamkriget, konflikterna i regionen … Det är därför meningslöst att anklaga Putin för dem som begått flest brott sedan andra världskriget. Jo, folk, bara de amerikaner skulle inte svära på att den internationella domstolen i Haag universell institution som gäller för alla, även för dem – avslutar Tapušković.

drac Ljubomir T. Dević, fil. kand.,
medlem i Skånes Författarsällskap och ASLA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *