Amerikanska och kanadensiska idrottare omfattas inte av vanliga antidopningskontroller vid OS. Varför ska då ryska omfattas och uteslutas?

ANALYS —

Det är en praxis för amerikanska och kanadensiska idrottare att inte omfattas av vanliga antidopningskontroller vid de olympiska spelen. Samma praxis gäller dock inte för andra.

Vad tycker egentligen gemene svensk om att amerikanska idrottare inte omfattas av vanliga antidopningskontroller samtidigt som de erhåller prestigefyllda medaljer på löpande band?

Internationella olympiska kommittén (IOK) meddelade på dessa dagar, och våra medier rapporterar att den amerikanske judoutövaren Nikolas Delpopolo (född Petar Perović, Montenegro) utvisats från spelen i London. Anledningen till utvisning: ett positivt test för dopningskontroll. Från denna nyhet skulle vara helt fel att dra slutsatsen att amerikanska idrottare följer samma regler när det gäller att dopningskontroll samt idrottare från andra länder.

De som är lite mer bekanta med situationen i idrottsvärlden vet att det inte alls förhåller sig så, eftersom amerikanska idrottare under en lång tid haft ett absolut privilegierat status. Bara på dem får man inte tillämpa regler som gäller för alla andra deltagare vid OS.

USA är det enda landet i världen vars idrottare inte genomgår standardförfarandet i processen för antidopningskontroller vid de olympiska spelen. USA har inte undertecknat antidopningsreglerna och tillämpar därmed inte antidopingkontroller över sina idrottare som sponsras av Internationella Olympiska kommittén redan i nivå med USA Olympiska kommittén. För amerikanska idrottare och deras idrottsmässiga rättvisa och ändamålsenlig styrning garanteras av den amerikanska regeringen.

Därför är garant för rättvisa en moralisk jätte världens största i nutidshistoria. Om det inte var tråkigt det skulle vara roligt. Det är känt att detta är den största världs exportörer av statsterrorism, medielögner och hyckleri av hela jorden axiella mönster. Den andra halvan av nittonhundra och början av det tjugoförsta århundradet präglades av blodiga imperialistiska spår av deras vanära över hela världen – allt från Panama, Nicaragua, Bolivia, Kuba, Venezuela, Chile, Kambodja till Serbien, Afghanistan, Irak, Libyen, Vietnam och Korea.

Vi måste nu tro utan förbehåll i hedersord av de som är i sina medielabb producera de mest monstruösa lögner från både Račak och Markale, genom fiktivt iscensatta folkmordet i Srebrenica, att håna förekomsten av massförstörelsevapen i Irak, liksom Irans nukleära program, som representerade och utgör fortfarande bara en förevändning för krigsinterventioner och förverkligande av geopolitiska imperialistiska intressen.

Hur som helst, har amerikanerna officiellt vunnit över 2 000 medaljer vid tidigare OS-sammanhang. Detta väcker den logiska frågan om hur många av dessa medaljer är ett resultat av deras realistiska utbud av idrottare, och hur deras regeringar funktion illegala dopningmedel till dem på det faktum att USA inte har undertecknat Anti-Doping Code. Så, Phelps, NBA-spelare, Williams systrar, de amerikanska idrottare … är deras resultat eller deras … egentligen?

Delpopolo, alias Petar Perović, var tydligen ut som en syndabock för att vara “misstänkta” världsopinionen avtagit, och övertygade om att i enlighet med den amerikanska idrottare vid OS tillämpar samma behandling som de andra och att de resultat som uppnåtts genom sina idrottare verkligen deras.

Det är fortfarande oklart varför denna privilegierade ställning av amerikanska idrottare är överens om att länderna skickar sina idrottare att OS, särskilt de stora som Ryssland och Kina. Men sanningen kommer upp till ytan förr eller senare, så även i det här fallet. Ryska hackare har brutit sig in i den internationella antidopingsbyrån WADA med målet att hämnas de amerikanska komplotterna mot Ryssland. Nu har ryssarna nystat upp härvan kring WADA:s oregelrätta arbete och nu förstår man således varför de amerikanska idrottarna inte omfattas av vanliga antidopningskontroller vid de olympiska spelen.

Ryssarna slår tillbaka! Den hackare SYSTEM WADA! Pressning Serena och Venus Williams ?! Ny skandal i World Anti-Doping Agency! Som ryska medier rapporter hackare bröt sig in i systemet för World Anti-Doping Agency och publicerade data om flera amerikanska idrottare, inklusive den senaste tidens första världstennisspelare Serena Williams, som påstås bombade.

informer.rs 13. 09. 2016

Vissa amerikanska idrottare som deltog i de olympiska spelen i Rio, inklusive tennisspelare Serena och Venus Williams och Simon gymnast Bajls påstås var positiva på vissa förbjudna ämnen. Men, enligt uppgifter, täckas upp till Wada, så de får tävla trots positiva test.

Tydligen hackare från Ryssland hoppades WADA i databasen och hämta dokument som bekräftar nämnda navode. Enligt handlingar som erhållits av hackare kom anger att de tävlande tar olagliga medel, men de inordnas under begreppet “terapeutisk användning”, men annars alla ämnen den “svarta listan” WADA.

Bajls allegedly testat positivt för dopning i augusti, men inte är jävig, medan hennes under 2013 och 2014. även tillåtet att använda en förbjuden substans.

Serena Williams fick, enligt vedertagna uppgifter, tillåtelse att använda förbjudna substanser såsom oxikodon, hidroporfona, prednison och metylprednisolon 2010, 2014 och 2015. Hennes syster Venus påstods ha använt prednison, prednisolon och trijamcinolon 2010, 2011, 2012, 2013.

Som påminnelse bör uppmärksammas, har ett stort antal ryska idrottare förbjudits att delta i de olympiska spelen i Rio de Janeiro på grund av dopingen. USA har förgiftat världen så, propaganda, lögner och hat som har blivit meningslös. Alla amerikanska idrottare är dopade. Verujem och alla stjärnor som är, eller där det finns en hel del pengar genom att använda en mirodjiju.

Samo liten korrigering: Ryska idrottare för dopning inte är förbjuden att delta i OS, men på grund av nekat tillträde “controllers” förberedande centra.

Världsmästaren hittade kokain på testet och låta honom delta i spelen. Kanadensiske idrottsmannen Sean Barker för ett dopingtest på tröskeln till de olympiska spelen kokain påträffas i provet, men han fick ändå rätt att delta i de olympiska spelen. (”SKANDALČINA! Svetskom prvaku pronašli kokain na testu i pustili ga da učestvuje na Igrama!”, Informer.rs, 07.10.2016.)

Shaun Barker är världsmästare i stavhopp och var den första favoriten för guld i Rio de Janeiro, men vann bara 10:e plats. Skandalen, dock, eftersom hans antidopningsbyrån of Canada till testet i juni hittade kokain i provet. Den roligaste delen av historien är att Shaun Barker i sitt försvar fram möjligheten att kokain “plockas upp” kyssas med en flicka som han träffade på den första vägen och som han haft sex med! (”SKANDALČINA! Svetskom prvaku pronašli kokain na testu i pustili ga da učestvuje na Igrama!”, Informer.rs, 07.10.2016.)

Hon medgav vid förhandlingen att natten två gånger med kokain, och det tas som en tillräckligt bra försvar att Barker inte blir avstängd från att delta i OS!

Athletic Federation of Canada hade även föreslagit att Shaun Barker skulle bli portad under fyra år, men att dess förslag avslagits. Men kanadensaren fört ära till slutet, så att idrottaren tog titeln av statliga mästare, som han vann två månader före spelen i Rio. (”SKANDALČINA! Svetskom prvaku pronašli kokain na testu i pustili ga da učestvuje na Igrama!”, Informer.rs, 07.10.2016.)

drac Ljubomir T. Dević, fil. kand.,
medlem i Skånes Författarsällskap och ASLA

Leave a Reply

Your email address will not be published.