“ICKE-terrorister har ingenting att frukta – de andra kommer ryssarna att bomba!”

Ryska luft kosmiska krafter i Syrien tillfogar slag enbart mot företrädare för den internationella terrorismen och de som stöder dem, säger Maria Zakharova. (Kurir/ Planeta, 2015/08/10)

Moskva – De i Syrien är inte relaterade till terrorism och inte stödja dem bör inte frukta flyganfall av det ryska flygvapnet, sade i dag officiell representant för utrikesministerium Ryssland Maria Zakharova.

“Jag vill upprepa en gång -. Den ryska luft kosmiska krafter i Syrien tillfogar slag enbart mot företrädare för internationell terrorism (…) och de som stöder dem De som inte är terrorister, inte hjälpa dem och inte samordna sina åtgärder med terroristorganisationer, De har ingenting att frukta “, sade hon. Zakharova sade, som citeras av RIA Novosti, att alla Rysslands agerande i Syrien underordnad det huvudsakliga målet – att hjälpa en politisk lösning.

“Utan detta är det omöjligt att återställa enhet och suveränitet i landet hela sitt territorium, för att säkerställa stabiliteten och samexistensen mellan alla etniska och religiösa grupper,” sade en taleskvinna för den ryska UD. Enligt Zahar, anser Moskva att det finns förutsättningar för gemensamma åtgärder mellan Ryssland och koalitionen som leds av USA, att “efter uppfattning om graden av hot, garn kollektiv, verkligen effektiv verksamhet”. “Vi är väldigt öppna. Vi diskriminerar inte när det gäller gemensamma bränning”, sade hon och konstaterar att det enda villkoret för respekt međuanrodnog rättigheter.

Zahar sade också att officiella Moskva ser positiv dynamik i de militära kontakterna mellan Ryssland och USA, samt att motsätta uppsägning av “kommunikationskanaler”.

“Alla dessa kanaler har skapats för att lösa de mest komplicerade situationer, särskilt i stunder av kris”, sade hon, argumenterar för att utnyttja alla möjligheter till samordning. Erinrar om att “bara tre eller fyra veckor kontakter med amerikanska kolleger inte” Zakharova sade att de existerar nu mellan försvarsministerierna. Ryska UD har också märkt en tendens till större objektivitet i media skriver om händelserna i Syrien, men också att det fortfarande finns försök att förvränga mål, förfaranden och uppgifter som Ryssland har i Syrien. “The huvudtes är ifrågasatt engagemang Ryssland som en prioriterad uppgift att förstöra härdar av internationell terrorism och extremism,” sade Zakharova.

Hon avfärdas som “en annan myt” hävdar att Ryssland överväger möjligheten att i början av markoperation i Syrien. Företrädaren för det ryska utrikesministeriet riktade specifikt amerikanska medier, såsom Si CNN (CNN) och New York Times (New York Times), rapporterar TAS S. “Vid drift med liknande anspråk och fortsätter att hänvisa till några icke namngivna källor vara en bra inlägg, och vår kommentar på grundval av rätten till genmäle, att sådan verksamhet inte överväga och inte tänker “, sade Zakharova.

“Enligt min mening att de rapporter som citerar icke namngivna källor från Pentagon, namnges med hänvisning till källor i Moskva”, sade hon. På inbjudan av Syriens president Bashar al-Assad började Ryssland 2015-09-30 flygan på byggnader i Syrien och hittills fanns det mer än hundra. Dessutom går vattnet i Kaspiska havet med fartyg avfyrade 26 kryssningsmissiler. Mål väljs baserat på intelligens Ryssland, Syrien, Irak och Iran, enligt RIA Novosti.

I Syrien sedan mars 2011 senaste väpnade konflikten, där, enligt FN:s siffror, dödade mer än 220.000 personer. Den ryska nyhetsbyrån rapporterar att regeringsstyrkor motsätter bestämda extremister som tillhör olika väpnade formationer, och det är den mest aktiva militanta och Jabhat al-Nusra. Koalitionen, som leds av Förenta staterna, sedan september förra året genomfördes strejker på positionerna för IS i Syrien, genom ett beslut av FN:s säkerhetsråd och utan samordning med de syriska myndigheterna, och Zahar sade tidigare att Moskva inte kan ansluta sig till internationella koalitionen drift medan det inte finns någon överenskommelse och Damaskus FN:s säkerhetsråd, påminner RIA Novosti.

Ljubomir T. Dević, fil. kand.,
medlem i Skånes Författarsällskap och ASLA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *