Kurz: Serbiska exempel på framgång i regionen

TEMA: Migrantkrisen

Österrikes utrikesminister Sebastian Kurz sade att Serbien, med tanke på genomförande och framsteg, är ett exempel på framgång i regionen.

Österrikes utrikesminister sade i en intervju med den serbiska nyhetsbyrån Tanjug att han var imponerad av de reformer som premiärminister Aleksandar Vučić genomfört, om att han är medveten om att det ibland är inte lätt och det finns motståndare och missnöjda.

Men han underströk, är reformer som behövs och används av landet och leda till ökade investeringar.

Enligt honom var den österrikiska ekonomin positivt noteras reformer i Serbien.

“?? För oss är det viktigt att fortsätta vägen mot större rättssäkerhet, som tar bort alla hinder för investeringar. Jag gratulerade premiärminister Vučić och hans regering för de insatser som vidtagits, vilket är ett viktigt steg för en bättre framtid för Serbien” ?? säger Kurz.

På tal om Serbiens grannskapet, eller stabiliteten i regionen, påminde han om att det fanns negativa händelser, såsom oroligheterna i Makedonien, men spänningen mellan länderna. Samtidigt, tyder på att många positiva saker hänt.

Österrikes utrikesminister uttryckte sin oro över radikaliseringen av islam i Bosnien och Hercegovina och Kosovo. Han påpekade att det är en massiv påverkan från Saudiarabien och andra länder försöker att införa vissa tankar ?? ?? i Bosnien och Kosovo. “?? Tome har ingen plats i Europa”, underströk Kurz.

Ministern påpekade att Österrike agerade mot dessa tendenser lag islam som muslimer ger fler rättigheter, utan också sätter tydliga gränser och tillhörande finansiering från utlandet, och gör det omöjligt att leda i Österrike “predikar radikala idéer.”

Enligt honom ska man inte vara naiva framför detta hot, och blunda, men det är nödvändigt att agera kraftfullt och beslutsamt.

“?? När jag tänker på som en statsman Vučić svarade på attackerna mot honom personligen, att det fanns en razzia i dialogen mellan Belgrad och Priština i Bryssel. Alla dessa är en positiv utveckling som bör värderas och får inte minskar deras betydelse” ?? anser Kurz.

Han sade att avtalet mellan Belgrad och Priština i Bryssel fler hinder och att ingenting står i vägen för att öppna det första kapitlet i EU med Serbien. Kurz påpekade att dessa avtal är viktiga. ?? “De var nödvändiga för att komma närmare EU och skapa stabilitet i västra Balkan ??”, sade Kurz.

Speciellt četistao Serbiens premiärminister, om att Vučić ?? visade än en gång att den stora statsman, som strategiskt tittar på framtiden ??.

Jag tror att han sade Österrikes, att medborgarna i Serbien, men också i hela regionen, har anledning att glädjas överenskommelse i Bryssel, eftersom han ger stabilitet, och det är vad vi alla vill ha i regionen.

Kurz upprepade att nå en överenskommelse bort det sista hindret till öppnandet av kapitlet med Serbien.

?? I Bryssel följaktligen kommer att pressas att komma till öppnings kapitel ??, sade Österrikes utrikesminister.

Han erinrade om att Österrike är medvetet med Serbien nyligen anordnades i Bryssel satt ?? Vänner Serbien ?? i syfte att öppna kapitel.

Enligt honom, då var det ett par skeptiska länder. ?? Men nu, de frågor som sedan nämns beslöt i dialogen i Bryssel. Därför anser jag att öppnandet av kapitlet är inte längre något i vägen, och vi kommer att leta efter ?? slutsatsen Kurz.

På frågan om förhållandet till de kroatiska minoriteterna, särskilt i förhållande till beslutet av myndigheterna i Vukovar för att ta bort de kyrilliska tecken, uttryckte han sin övertygelse att Zagreb kommer att agera ansvarsfullt gentemot minoriteter och ta deras önskemål och behov.

“?? Och vi hade liknande diskussioner med sloven i provinsen Kärnten, men det är fast. Jag skulle vilja vara i Kroatien kan finna en sådan lösning”, säger Kurz.

När det gäller den våg av invandrare inför hela Europa, Österrikes utrikesminister sade att Serbien är en viktig partner för EU.

“Jag är tacksam mot premiärminister Vučić som partner för samarbete när det gäller vårt förslag för att lösa problemet med asylsökande närmar” ?? sa han.

Kurz ansåg att EU hade lämnat på sticket ?? ?? Länderna på västra Balkan när det gäller vågor av asylsökande.

“?? Det är helt oacceptabelt att Grekland är bara missar flyktingar i Makedonien och Serbien. Detta borde inte ha hänt och vi ber för Grekland att uppfylla sina skyldigheter, men samtidigt måste vi också stödja” ??, säger Kurz.

Frågan om asylsökande, enligt honom, problemet med västra Balkanregionen, som är ett transit.

Han erinrade om att Österrike väntas i år 70 000 asylsökande, och betonade att behovet av EU-åtgärder för att lösa detta problem.

?? Vi kunde bättre samordning med länderna på västra Balkan över frågan, för att gemensamt utförs i Bryssel ??, sade Kurz och påpekade att i Bryssel finns det för närvarande ett starkt fokus på sin väg genom Medelhavet och Italien.

Kurz påpekar att en nästan identisk antal asylsökande som kommer via västra Balkanrutten, som är varför de nödvändiga investeringarna i regionen.

Han berömde också det serbiska ordförandeskapet för OSSE, samt påpekade att det officiella Belgrad tagit en viktig roll i att lösa konflikten i Ukraina.

Han uttryckte tacksamhet till chefen för Serbiens utrikesminister Ivica Dačić att han valde österrikiska diplomat att förhandla i Minskgrupp.

“Det är viktigt att Serbien fortfarande är så aktiv och jag hoppas att vi kommer att lyckas mig 2017 för att fortsätta på detta sätt” ?? konstaterade Kurz, vars land tar över ordförandeskapet för OSSE 2017.

drac Ljubomir T. Dević, fil. kand.,
medlem i Skånes Författarsällskap och ASLA

Leave a Reply

Your email address will not be published.