Lavrov: “Världens öde bestäms inte av ett enda land, det kommer att upprepas bombningar av Jugoslavien!”

TEMA: 

För att undvika att upprepa misstagen från den framtida världsmakter får inte glömma lärdomarna från det förflutna, sade Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov. Sergej Lavrov “Försöken av stormakterna att förfalska historien om andra världskriget kränker många nationer och undergräver grundvalarna för världen”, sade den ryske ministern i sin artikel “Lärdomar från historien och nya gränser”, utgiven av Rossiyskaya Gazeta.

Lavrov sade att världens öde inte kan definiera ett enskilt land eller en liten grupp av länder, eftersom detta skulle kunna leda till en upprepning av händelserna som de bombningarna Jugoslavien, ockupationen av Irak, kaoset i Libyen och inbördeskriget i Ukraina. Enligt honom, Kina och Ryssland, som är vinnarna av andra världskriget, och bland dem som grundade FN, och i dag de är medlemmar av säkerhetsrådet i denna organisation, bör aktivt delta i bildandet av en multipolär världsordning.

Lavrov betonade att den rysk-kinesiska samarbetet är mycket viktigt för att upprätthålla regional och internationell stabilitet, enligt “Sputnik”. “Ryssland och Kina är fast emot att ge rättigheter till vissa länder av något land, inklusive användning av våld, införa ensidiga sanktioner och rättstillämpning av dubbelmoral”, skrev Lavrov. Nato 1999, under ledning av USA genomförde en militär operation mot Förbundsrepubliken Jugoslavien utan förankring i FN:s säkerhetsråds resolutioner.

2003 invaderade Amerika Irak, vilket ledde till ett årtionde av krig och skapandet av militanta grupper som nu hotar hela världen. USA stödde störtandet av den legitima regeringen i många länder runt om i världen, bland annat Libyen och Ukraina. Rysslands president Vladimir Putin är den mest populäre politikern i världen som ett resultat av den självständiga politik officiell Moskva och sitt innehav upp till sina löften, sade Sergej Lavrov.

“Vladimir Putin är den mest populära ledare i världen. Detta är inte bara godtyckliga slutsatser, men resultatet av undersökningar som gjorts under de senaste åren. En sådan intryck vunnits i kommunikationen med allmänheten världen” Lavrov sade vid ungdomsforum i Vladimir Oblast i centrala Ryssland, och som vidareförmedlades av informations- och telegrambyrån Itar-Tass.

United Putins popularitet är ett resultat av respekt för självständig politik i Ryssland, och särskilt det faktum att den officiella Moskva håller principen om att “vi nått en överenskommelse och det innebär att det bör genomföras”, sade den ryske utrikesministern.

drac Ljubomir T. Dević, fil. kand.,
medlem i Skånes Författarsällskap och ASLA

Leave a Reply

Your email address will not be published.