Chepurin prisade Serbien for Humanity: Framför oss är den arabiska hösten!

Chepurin påpekade att, baserat på vad han såg i Preševo, Belgrad och nu i Kanjiža, förhållandet mellan det serbiska folket mot migrantarbetare mycket mänsklig och de måste vara tacksamma mot landet ges boende i civiliserade förhållanden, samt korsning över Serbien.

MIGRANTS GÅ TILL CROSSING Tabanovce: makedonska armén och polisen saknas fortfarande flyktingar till Serbien!

MIGRANTS EFTER KONFLIKT MED POLISEN: makedonier chockgranater på dem, de serber mat och vatten

NY RUTT: Flyktingar från Serbien kommer att gå igenom den kroatiska till väst!

KAOS FORTSÄTTER: Migranter över budget, 10 skadade

Kanjiža – Flyktingar från Mellanöstern är i mottagningscentraler i civiliserade förhållanden, och Serbien är en mänskliga relationer med dem, meddelade idag ministern för arbete, sysselsättning och sociala frågor Aleksandar Vulin och Rysslands ambassadör Alexander Chepurin, medan touring tillfälliga centrum i Kanjiža.

Chepurin påpekade att, baserat på vad han såg i Preševo, Belgrad och nu i Kanjiža, förhållandet mellan det serbiska folket mot migrantarbetare mycket mänsklig och de måste vara tacksamma mot landet ges boende i civiliserade förhållanden, samt korsning över Serbien.

Ringa den massiva vågen av migranter “arabisk höst”, sade Chepurin att vågen fortsättning på “arabiska våren”, som är “som en bumerang återvänder till de som har det hela började.”

“Vi behöver maximal humant att behandla migrantma” sade Chepurin notera att det rysk-serbiska Humanitära Centret arbetar aktivt på att ge skydd åt flyktingar.

Minister Vulin sade att sedan den första januari till den 20 augusti i Serbiens nästan 90 000 asylsökande, varav endast 23 057 i augusti. “Siffrorna är enorma, men vi kunde ge mat till migranterna, medicins ta hand om dem … ingen här har gått, och att han kände hjälpa Serbien”, sade Vulin.

Han påminde om att i enlighet med offentliggöranden av premiärminister Aleksandar Vučić tillfällig flyktingförläggning, såsom de i Kanjiža och Preševo, som ska byggas i Belgrad, i syfte att befria stadens centrum, och göra det möjligt för migranter till deras behov på ett och samma ställe.

Vulin sade att företrädare för Röda Korset och FN, under de senaste samtalen i Genève, betonade att de ser Serbien som ett exempel på mänskligheten och organisation. Framför allt framhöll de, som han sade, att vår premiärminister, den enda som två gånger har besökt invandraren som de såg som ett bevis på att Serbien behandlar människor i nöd.

“Serbien, även om mindre och sämre än andra på detta område, när mänskligheten står på spel, visade att mycket större och bättre organiserad”, sade ministern.

Han tackade det rysk-serbiska humanitära centret i tid och konkret stöd, vilket har gjort det möjligt för oss att vara i Preševo och Kanjiža lösa problemen med avyttring av flyktingar.

Ljubomir T. Dević, fil. kand.,
medlem i Skånes Författarsällskap och ASLA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *