Boknyhet! — Nu även som ljudbok!

 

KÖP HÄR

Furste Dracula – de drakoniska drobnjakernas herre (2015)

Vlad III Ţepeš – Drakula (1431-1476), ’Drakonsonen’. En serbisk blodtörstig och grym fursteprins som kunde gå över lik för att uppnå sina mål, eller en mytomspunnen legend och förlaga till Bram Stokers Dracula?

Helhjärtat ger sig Ljubomir Dević i kast med att undersöka mystiken kring gestalten Vlad III Ţepeš – Drakula och ”/…/ försöka att sätta Vlad III:s existens i det rätta ljuset” samt rehabilitera honom från att bli sedd som en oförstådd och misstolkad härskare. Vlad Ţepeš III var enligt olika källor som Dević åberopar ingen blodsugande vampyrgestalt utan en mycket driven krigare och regent. Utförligt redogör Lj. Dević för Vlad Ţepeš III:s bakgrund och livshistoria. Men han tar också en titt på dagens legender kring den blodtörstiga vampyren Dracula och hur de hålls vid liv på olika sätt; t.ex. inom turistnäringen eller genom skräckhistorisk litteratur.

Romanen glider dock emellanåt över till att anta gestalten av en mer vetenskaplig uppsats, vilket förtar något av det lättsamma läsandet som texten i det stora hela erbjuder. Å andra sidan vägs den dock också upp av en mångfald av Devićs privata fotografier på de geografiska områden vilka Vlad III och hans släkt härskade över. Läsaren kan lätt förflytta sig i tid och rum och möta fursteprinsen Vlad Ţepeš III personligen.

Slutligen återstår bara frågan: Vad har det brittiska kungahuset, och ingen mindre än prins Charles, att göra med Drakonsonen Vlad III Ţepeš?

Teresa James

________________________________________________________________

Alla köp går via bokförlaget Vulkan.
http://www.vulkanmedia.se/
© Ljubomir T. Dević
Det går att beställa direkt genom författarens bloggsida
till Vulkan genom att klicka under boken: KÖP HÄR

________________________________________________________________

Leave a Reply

Your email address will not be published.