Hela Syrien folkvandrar genom Serbien. En andra migrationsvåg på väg – västmedier tiger

Serbien kan förvänta sig en ny flyktingström i början av hösten 2015. Och det blir en mycket större migrationsvåg än den här i vilken mer än 1 000 flyktingar från Syrien når Serbien varje dag, efter uppgifter från serbiska säkerhetstjänsten, avslöjar serbiska Blic. (“CELA SIRIJA KROZ SRBIJU Stiže najrizičniji talas migranata do sada”, Blic, 11.08.2015.)

I denna andra våg väntas anlända till Serbien fattigaste asiatiska länder där krig rasar med ISIS.

Enligt uppskattningar av våra tjänstemän, på gränsen till Turkiet är cirka tre miljoner nya migranter som väntar på att gå till EU via Grekland, Makedonien och Serbien.

– En ny våg av flyktingar kan vara riskfyllda för säkerheten och folkhälsan den serbiska befolkningen. Dessa emigranter som borde komma fram i Serbien kommer från de lägsta sociala strukturerna i sina länder. Eftersom det redan planerade åtgärder större kontroll över sina rörelser – i enlighet med de senaste informationen serbiska säkerhetstjänster som övervakar flödet av asylsökande.

Ett stort antal flyktingar hittades och hitta vägen till Serbien. Den innehåller information om biljettpriser från Gevgelija till Tabanovac med biljettpriser och taxi.

Obligatorisk läkarundersökning

Ivan Mišković, en talesman för flyktingkommissarie och migration, sade till Blic att asylsökande som söker boende i Serbien som krävs för läkarundersökning (undersökning av blod, urin, röntgen …) och kommer att vara det i framtiden.

– Majoriteten av de asylsökande i Serbien är friska människor, och endast ett fåtal av dem hade lidit av tuberkulos och andra sjukdomar. Sådana människor är nu på sjukhus.

Vilka är de invandrare VIP flyktingar

Det rikaste skiktet av befolkningen. Främst med diplomatpass plan lämnar EU via Istanbul. I Belgrad kommer inte eftersom de behöver visum för Serbien.

Det mellersta lagret Dessa är flyktingar som för närvarande bor hos oss. Vid ingången till Serbien med sina fingeravtryck och fotografera dem. Kommer från välbärgade familjer.

Den fattigaste delen av befolkningen i Syrien som bara förbereder sig för att närma sig EU. De kommer att utgöra ett allvarligt hot mot säkerheten eftersom det handlar om människor som inte längre har något att förlora.

Serbien är för närvarande mer än 70 000 asylsökande som väntar på att gå vägen för EU, de flesta av dem från medel ekonomiska klasser. Bland dem kan man träffa läkare, lärare, professorer och de i Syrien bedriver privat verksamhet. På frågan om de planerar att stanna i Serbien, säger de:

– Vi ser att i Serbien finns det inget arbete för, för att inte tala för oss och därför har vi inte planerar att stanna. Vi måste uttrycka vår uppskattning till Serbiens medborgare som verkligen försöker hjälpa oss – berätta asylsökande samlas i parker runt bussen och järnvägsstationen i Belgrad.

Belgrad finansiella centrum av asylsökande

Utflyttningen av invandrare från Syrien är väl organiserad. Ett stort antal konstaterades där användaren måste flytta, bör att transporterna ska användas och vilka priser.

– Planera invandrare att lägga vantarna på Serbien grund för dem finansiella centrum av Belgrad. Till skillnad från Turkiet, Grekland, Makedonien, som erhållits Serbien ett dokument om ansökan om tillfällig asyl, som bankerna kan samla in pengar som de över “Western Union” skickas till sina släktingar – sade samtalspartner Blic från säkerhetstjänsten.

Restaurang för syrier med den kortaste menyn i världen

På busstationen i Belgrad är en restaurang och internetcafé pakistanska Zulfigar Men Gil (55) främst avsedda för asylsökande. På fönstret i arabiska bokstäver är skrivna livsmedelspriserna och Internet. Ägaren av denna restaurang, eller en advokat, säger att det tjänar bara en maträtt.

– Det är rakat, odnsno ris med kyckling och kryddor. Priset är 600 dinarer, men när folk kommer med små barn eller någon som har några pengar, ingen mat kostnad. Det är mänskligt. Vi måste hjälpa dem som är i nöd. Det finns många sorgliga historier bland dessa människor. Kom dem som vill surfa på nätet kontakt med familjen och när de ser din närmaste gråta och jag kan inte lugna ner – berättelsen om Gil i Belgrad har tre och planerar ytterligare två restauranger. Restaurangen gör våra medborgare, undertecknats och jag gil flyktingar som är sex års ålder med sin familj flyttade till Finland. (MN)

Fem miljoner syrier kommer att passera genom Serbien. Antalet flyktingar som dagligen anländer till Serbien kommer att nästan minskas, vilket framgår av de asylsökande själva asyl som tror att genom vårt land kommer att ta ytterligare några miljoner människor.

Syriska flyktingar i centrala Belgrad, “genom Serbien protutnjati hela Syrien”.

– I Syrien, en hel del blod på gatorna. De döda kvinnor, barn, äldre … Jag kan inte se slutet. Så alla som kan fly. De letar efter ett liv utan bomber och det spelar ingen roll om det kommer att vara i Tyskland, Belgien, Sverige eller Nederländerna. De kommer inte att sluta förrän hela Syrien rör sig inte.

– Den här vägen kommer att gå ytterligare minst fem miljoner människor. Alla som flyr kriget och söka skydd någonstans i Europa. Först fly dem som inte kan betala vägen, men situationen i Syrien är svårt och kommer att fly och de som inte har pengar.

För bara en natt på ett hotell i Belgrad betalar migranterna drygt 130€. De är tvungna att ringa släktingar för att be dem skicka mer pengar.

Ljubomir T. Dević, fil. kand.,
medlem i Skånes Författarsällskap och ASLA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *