Stor folkvandring igång genom Europa – svenska medier lägger fokus på Kos

TEMA: Migration i Europa

“Chef för Ungerns premiärminister Janos Lazar sade Mr att detta år i Ungern fram till början av augusti, 120.000 invandrare in och uppskattningen är att denna takt fram till slutet av året kom mellan 250 och 300 tusen migranter. Vi pratar inte om flyktingar, utan om migration av människor som kan äventyra den europeiska livsstilen och de värderingar som vi värnar, säger Lazar.” (“Lazar: Na snazi velika seoba naroda u Evropu”, RTS, Četvrtak 13. avgust 2015.)

Invasionen av Balkan: Tusentals migranter i Gevgelija väntar på ett tåg till Serbien

MAKEDONIJA08 39, 14.08.2015.Autor: Tanjug

Flyktingarna, varav en del är ganska små barn, att sluta ljuga och sitter på mattor, eller var de kan

Migranter, Gevgelija, järnvägsstation, tåg, 2015/12/08

Föregående stranicaSledeća sida

Gevgelija – Om tusen invandrare från Mellanöstern, främst flyktingar från Syrien, väntar umakedonskom staden Gevgelija att fortsätta på vägen mot Serbien och EU-länderna.

Vid järnvägsstationen i Gevgelija, i blizinimakedonske och grekiska gränsen, hundratals migranter tillbringade natten i närheten av järnvägsspåren, väntar på tåget vid 04:40 prvijutarnji från Gevgelija till TABANOVAC.

De har också tålmodigt väntar i kö för att få det pappersarbete för att behålla lagligt i Makedonien under en period av högst 72 timmar, eftersom polisstationen är intill järnvägen.

Unga kurder från Syrien fick höra Tanjug reporter att fly från kriget i detta land och att ha sålt samtliga tillgångar för att gå och bo med vänner och släktingar i Tyskland, där de gjorde någonting.

“?? I Syrien är mycket farliga människor, och varje dag människor dör. Å andra sidan, i europeiska länder som Serbien, Tyskland och andra, människor är mycket trevligt,” ?? sade Adam Elhadad tillade att det inte finns någon mer verksamhet som i Syrien .

Vid järnvägsstationen de säger att den största publiken runt 10:00, när tåget går från Tabanovce till Gevgelija vid gränsen till Serbien, och att det är varje dag mer än tusen.

Migranter använda internationella tåg från Thessaloniki till Belgrad. De säger att de går till Serbien och sedan hänvisa till Ungern och västeuropeiska länder, eftersom ett tryggare liv väntar på dem där.

Migranterna, bland vilka det finns en hel del små barn, ligger och sitter på mattor på järnvägsstationen eller varhelst de kan.

drac Ljubomir T. Dević, fil. kand.,
medlem i Skånes Författarsällskap och ASLA

________________________________________________

https://youtube.com/watch?v=UIsZ4qHVo-s%3Ffeature%3Dplayer_detailpage

Migranter från Mellanöstern i tumult vid järnvägsstationen i Gevgelija, Makedonien, under ombordstigning på tåglinjen Gevgelija – Tabanovce, som går från Makedonien till den serbiska gränsen.
Källa: Radio-televizija Vojvodine, 14. avgust 2015.,
http://www.rtv.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published.