Medborgare i Serbien toleranta mot migranter

Kommissionsledamot med ansvar för jämställdhets Brankica Janković sade för RTS att attityden hos våra medborgare mot invandrare ganska toleranta, som vanligtvis hjälper och att det finns en hög social distans, som det är att andra samhällsgrupper. Jag förnekar inte det faktum att trots enskilda fall där det är missbrukas svår situation av invandrare, säger kommissionären.

På gränsen till Turkiet, cirka tre miljoner nya invandrare som väntar på att gå vägen för Europeiska unionen via Grekland, Makedonien och Serbien. Info serbiska säkerhetstjänsten säger att varje dag, cirka 1 000 flyktingar gick till Serbien. Det uppskattas att i Serbien för närvarande finns cirka 70 000 flyktingar. UNHCR uppskattar att attityden hos vårt land mot invandrare är positiv.

Resa på RTS, kommissionsledamot med ansvar för jämställdhets Brankica Janković sade att dagligen går till området som ska diskuteras med invandrare. De besökte Preševo och de planerar även att besöka Kanjiža.

“Men jag hade kommit överens med uttalandet från UNHCR till attityden hos våra medborgare ganska tolerant, som vanligtvis hjälper och att det finns en hög social distans, som det är att andra samhällsgrupper som romer och hbt-personer.

Enligt henne är det möjligt att en av anledningarna Vår erfarenhet av historien som vi överlevde.

“Jag kan inte förneka det faktum att trots enskilda fall där människor missbrukar svår situation av dessa människor, laddar dem med tjänster mer än de kostar när det gäller mat, logi, taxi eller annan transport, men dessa är sporadiska fall. De säger att vår människor är ganska rimligt, tolerant, för att hjälpa dem, vilket bör fortsätta”, sade Janković.

Han tror att våra bestämmelser bör anpassa och finna en långsiktig lösning, främst för tillfälligt skydd för dessa människor.

“Det är hög tid att EU kommer att lösa detta problem i Serbien inte kan lösa detta problem”, sade Janković.

Han påpekar att om vi har möjlighet att hjälpa dessa människor, och att göra det, och säger att det kan organisera och den bredare sociala åtgärder.

Enligt henne, snarast måste åtgärdas, förutom två flyktingförläggningar, situationen vid järnvägsstationen och busstationen i Belgrad.

“Vi ser att vi kan komma till hygien, sanitet och säkerhetsproblem och bör hitta en lösning genom monterings lokaler där för att utföra rutinmässiga dagliga aktiviteter”, sade kommissionären.

“Det är dags att myndigheterna vidtar åtgärder för att hitta lösningar för dessa människor på stationen, tillfälligt naturligtvis”, sade Janković.

På tal om lagen om kostnadsfri rättshjälp, sade kommissionären att utan tillämpning av lagen kostnadsfri rättshjälp i praktiken ingen verklig jämställdhet eller medborgarnas jämlikhet.

“I praktiken innebär detta att realisera principen om rättsstaten och medborgarnas jämlikhet, eftersom det är en av våra viktigaste konstitutionella rättigheter. Varje medborgare som inte kan få tillgång till rättslig prövning kan inte vara lika eller rättvist. Det är en kritik inte bara denna regering, men de tidigare, eftersom detta lag väntar nästan tio år. Jag hoppas att justitieministeriet inom kort kommer att lägga fram ett förslag till”, sade kommissionären.

Janković anser att det bör vara så brett antal aktörer som är inblandade i utarbetandet av lagen, eftersom erfarenheten av det civila samhället är viktiga.

“Det är svårt att bedöma vad som är antalet medborgare som kommer att vara obrattiti om rättshjälp, men denna fråga bör inte placeras under mattan”, säger povernica.

Det är mitt folk, med stora hjärtan och små plånböcker.

Det sägs, hjälpa de behövande när han har lärt sig, och hur det ser ut när det är svårast, även om vi, serberna mycket väl vet från många personliga erfarenheter. Jag har inte mycket själva, men vi har en stor själ och ännu större hjärta. Av naturen gostopljubivi vi, ledsen att du hittar det finns ett par av dem vad de vill dra nytta av slit andra, överallt finns det en del, men i grund och botten är jag mycket stolt över mina fantastiska människor, som vet vad solidaritet och plåga innebär.

De som är dessa människor gjorde flyktingar och behövande kurs hycklande dölja och tvätta sina händer något om sitt eget ansvar. De styr oss som om vi var tillräckligt bra för att dessa stackare som flyr för att rädda sina nakna liv … De är utvärderas och bedöms som okända för oss efter vad de gjorde för oss, eftersom vi inte vet att serberna fortfarande är giltiga först berömda “låt oss människor … “Jag behöver några av oss som får lära sig mänskligheten som har glömts bort någonstans i allt detta kör för vinst.

Vi är toleranta mot dem, eftersom vi inte är medvetna om farorna, som vanligt. När det gäller deras “tolerans”, bara att vi känner.

Det är vad det ser ut som parken vid busstationen i hjärnan är en fasa !, alla tomma flaskor, påsar, påvliga så att det inte finns någon soptunna? Jag ser ett par personer i tjänst från kom.policije .zar problem varnar folk att kasta skräp eller sätta ett par bord på den planerade platsen, med en notering för avfallshantering.

Ljubomir T. Dević, fil. kand.,
medlem i Skånes Författarsällskap och ASLA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *