Svenska kungaparet på prins Alexander Karađorđevićs 70:e födelsedag

Födelsedagsfest för prins Alexander Karađorđević, som följde förra veckans domstols rehabilitering, Vita palatset i Belgrad deltog representanter från flera kungliga familjer. Svenska medier uteblev dock även den här gången med rapporteringen om detta unika tillfälle.

Bland de närvarande vid firandet av den 70:e födelsedag den svenska kungen Carl Gustaf XVI med drottning Silvia, prins Albert av Monaco, den spanska drottningen-mor Sofia, prins Nikola Petrović-Njegoš, prins Bin Zaid från Jordanien.

De flesta av gästerna är för första gången i Serbien, rapporterade serbiska RTS, något som svenska medier missade, eller snarare undanröjde, att rapportera om.

Bland gästerna fanns regeringstjänstemän, affärsmän, företrädare för religiösa samfund, diplomater, idrottsmän, kultur- och socialarbetare.

Denna prestigefyllda sociokulturella händelse skapar en möjlighet för serbiska politiker och affärsmän att träffa europeiska aristokrater, vars länder är inflytelserika i Europeiska unionen. Detta var sålunda ett unikt tillfälle som svenska medier valde att utelämna av någon anledning. Må detta vanskliga beslut ligga på deras samvete!

Ljubomir T. Dević, fil. kand.,
medlem i Skånes Författarsällskap och ASLA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *