Svenska kungaparet besökte Sankt Savas tempel och utställningen om tsarfamiljen Romanov

Svenska kungaparet besökte Sankt Savas tempel och utställningen om tsarfamiljen Romanov. Svenska Kung Carl XVI Gustaf och hans hustru drottning Silvia, som besöker Belgrad, besökte tempel Saint Sava och utställningen av den ryska kejserliga familjen Romanov.

Sankt Sava tempel of svenska Kung Carl XVI Gustaf och hans hustru drottning Silvia besökte utställningen “Fyra århundraden av House of Romanov – Awakening of Memory” som placerades i kryptan i Sankt Sava-templet i Belgrad.
Sveriges kung Carl XVI Gustaf och Drottning Silvia. Med dem, i rollen som värd, utställningen besökte ordförande Crown rådets Dragomir Acović och byggmästare av templet Vojislav Milovanović.

Mer om ämnet: Sverige: Prinsessan blev verklighet visar att i verkliga livet
patriark vid öppnandet av Romanovs
Utställningen “Fyra århundraden av huset Romanov – Awakening of Memory” är en påminnelse om den långa perioden av regeringstiden av huset Romanov, då Ryssland har vuxit till en mäktig stat, byggde många institutioner och avsevärt påverkat Europas historia och världen.

Utställningen bygger på ett stort antal fotografier och reproduktioner, och en betydande del av utställningen kommer från fonden Carl Carlson Bull, den officiella fotografen av de sista ryska kejsaren och en av de första stora fotografer.
Beta, utställning av Romanovs i Temple of Saint Sava. Utställningen arrangeras av Föreningen för uppförande av Sankt Savas tempel, kommer att vara öppet för besökare fram till den 30 juli 2015.

Ljubomir T. Dević, fil. kand.,
medlem i Skånes Författarsällskap och ASLA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *