Rysslands svar till Pentagon med anledning av dess planerade omplaceringar av vapenarsenaler i Östeuropa: “Vi kommer att hämnas USA!”

ANALYS —

I första hand kommer att stärkas av en grupp armé längs den västra gränsen till Ryssland, bland annat bildandet av den nya tanken, artilleri och luft enheter (Planeta; Kurir, 2015/06/16)

Moskva – samordnare Administration generalinspektör för det ryska försvarsdepartementet, General Yuri Jakubov reagerade starkt på tillkännagivandet att Pentagon anser att i Europa distribuera tunga vapen och så många som 5 000 av dess soldater.

Jakubov påpekade att det var den mest aggressiva handling av amerikanska och Nato sedan slutet av det kalla kriget och att den ryska federationen, svår hämnd.

– Ryssland skulle ha något annat val än att stärka sina styrkor och resurser i den strategiska inriktningen i väst. I första hand kommer att stärkas av en grupp armé längs den västra gränsen till Ryssland, bland annat bildandet av den nya tanken, artilleri och luft enheter – betonade han.

Å andra sidan vägrade Kreml att kommentera anklagelserna från Pentagon så länge som Washington inte utfärdar ett officiellt uttalande i frågan.

drac Ljubomir T. Dević, fil. kand.,
medlem i Skånes Författarsällskap och ASLA

Leave a Reply

Your email address will not be published.