Analytikerna är överens – Lazanski: “Det var på grund av den aviserade turkiska gasledningen som krig framkallades, Makedonien var det enklaste landet att få att svaja!”

TEMA: Säkerhetsläget på Balkan

Analytikerna är överens. Den serbiske militärexperten Miroslav Lazanski hävdar att det var den tilltänkta turkiska gasledningen som framkallade krig i Makedonien, det var det enklaste landet att få att svaja!

Makedonien är den svagaste länken i den framtida gasledningen. Detta land är lättast att få att gunga.

Efter en rad väpnade incidenter i Makedonien och albanska uppror gömmer sin en avsikt att förhindra byggandet av rysk gasledning turkiska ström, sade militäranalytikern Miroslav Lazanski.

Han sade att Makedonien är den mest lämpliga platsen att skära rörledningen, som Ryssland meddelade efter att ha sjunkit med South Stream, och förhindra dess konstruktion.
– Makedonien är den svagaste länken i det ottomanska gasflödet, som måste gå genom Ryssland, Turkiet, Grekland, Makedonien, Serbien och Ungern. Här är det lättast att skära. Turkar ger Tsipras kommer troligen att ge Serbien kommer att ge eftersom de kommer att tjäna mer från detta än den väg som gick genom Bulgarien, Orbán kommer att ge dig, och det du rysk gas i Österrike. Hur man skär? Det är lättast att få Makedonien att svaja – sade Lazanski.

Och fakulteten säkerhets professor Zoran Dragišić utesluter inte denna möjlighet.
– Mer alternativ i spelet, men jag skulle inte utesluta möjligheten att oron i Makedonien i samband med det aviserade byggandet av den turkiska gasledningen – säger Dragišić.

Branko Radun säger att det finns en eventualitet att ta hänsyn till, och det är att konflikterna i Makedonien skulle kunna associeras till det aviserade byggandet av den turkiska gasledningen, som det är tänkt att den ska passera genom landet.

drac Ljubomir T. Dević, fil. kand.,
medlem i Skånes Författarsällskap och ASLA

Leave a Reply

Your email address will not be published.