Gorbatjov: “Underlåtenhet att åka till Moskva respektlöst gentemot folken i SSSR!”

Tidigare sovjetiska presidenten Michail Gorbatjov har sagt att vägran västerländska ledare att delta i firandet av 70-årsdagen av segern över fascismen i Moskva inte respekterar folken i det forna Sovjetunionen.

Tidigare Sovjet president Michail Gorbatjov berättade Interfax att frånvaron av vissa västerländska ledare i Moskva den 9 maj är respektlöst för folket i det forna Sovjetunionen, rapporterar Beta.

“Ignorera möjlighet att visa relation till kampen mot fascismen, som leds av Sovjetunionen är respektlöst mot de människor som har haft uppoffringar enorma. Det är en bristande respekt för det gränslösa mod”, sade Gorbatjov. (“Gorbačov: Nedolazak u Moskvu nepoštovanje naroda SSSR-a“, RTS, Torsdag 7 maj, 2015)

Han säger att utan Ryssland var det omöjligt att besegra fascismen och det är oklart var han skulle sluta.

“Om vissa politiker inte förstår det, är att deras problem, men jag är övertygad om att världens folk att förstå”, sade Gorbatjov.

“Det är amerikaner, och det finns USA:s regering. De amerikanska myndigheterna lösa sina ideologiska och politiska uppgifter och förklarar därmed deras frånvaro i Moskva för ceremonin,” före detta sovjetiska ledare. (“Gorbačov: Nedolazak u Moskvu nepoštovanje naroda SSSR-a“, RTS, Torsdag 7 maj, 2015)

Det uppskattas att Tysklands förbundskansler Angela Merkel vägrade att komma den 9 maj i Moskva under stark press från Washington.

Gorbatjov anser att den tyska förbundskanslern, som kommer anlända till Moskva den 10 maj, inte kunde helt och hållet avböja besöket.

“Angela Merkel kunde inte komma och betala sina avseenden sovjetfolket i kampen mot fascismen Dess ställning är väl känt. – Det är antifascister”, sade Gorbatjov. (“Gorbačov: Nedolazak u Moskvu nepoštovanje naroda SSSR-a“, RTS, Torsdag 7 maj, 2015)

Angela Merkel kommer att anlända till Moskva den 10 maj, dagen efter segerparaden, när det kommer att föra samtal med president Vladimir Putin. Merkel har tidigare sagt att “oavsett de djupa meningsskiljaktigheter, bland annat Ukraina,” för det är mycket viktigt att tillsammans med Rysslands president lade en krans vid graven av den okände soldatens, för att hedra de miljontals dödades under andra världskriget.

Vem kommer att hylla de ryska soldaterna, Och det ryska folket som dog i kampen mot fascismen, visar sin respekt för offren, som inte går av politiska skäl, visar sin själviskhet, arrogans och förakt för mänskligheten. Ryssland har alltid varit ett stolt land, kommer att överleva och fortfarande vad det är, utan närvaro av amerikanska och de som vägrar att delta i firandet av 70 år av befrielsen från fascismen.

Gorbatjov har till slut insett hur de lurade av dem för vilka han trodde respekterade avtalet. Det borde verkligen inte vara så, är Nej, jag är ledsen att han var på väg att Gorbatjov förekommer sällan och visar offentligt, och säkerligen skulle ha mycket att säga. De har det värderas och respekteras och Nobelpriset gav honom endast i den mån han uppfyllde deras krav och önskemål.

Nu när det finns (så jag antar att normal yttrande) om krisen över Ukraina och Krim, om sanktioner, om Putin, om att markera 70-årsdagen av befrielsen från fascismen, nu är han inte kalla det att en del av dess uppfattning. Nu är han inte längre till någon nytta. Denna fascistoida kvasipolitik genomskådar även ett litet barn! Länge leve Ryssland och dess sanna allierade!

Ljubomir T. Dević, fil. kand.,
medlem i Skånes Författarsällskap och ASLA

Leave a Reply

Your email address will not be published.