Varifrån denna ingjutna svenska rädsla för “den ryska björnen”?

ANALYS —

Det finns flera anledningar till varför människorna i väst är obotligt rädda för den ryska björnen.
Att västs ådror fryser till is på grund av att Rysslands starke president, Vladimir Vladimirovitj Putin, är en före detta KGB-agent som flyger plan och kör bil, sysslar med judo och har motorcykelgängets “Nattvargarnas” ledare som nära vän är bara ett axplock.

Putin är säkerligen en av de viktigaste ledarna i modern rysk historia, vilket är till stor del ansvarig för den status som hans land har i världen idag. Men före honom, var Ryssland ett av de största, farligaste och rikaste länderna i världen.
Förutom att vara en permanent medlem i FN:s säkerhetsråd, grundare av gemenskapen i Oberoende staters samvälde (OSS), säkerhetsalliansen CSTO och Shanghai Cooperation Organization, en av grundarna av ekonomisk organisation Briks är Ryssland i första hand en självständig militär och ekonomisk jätte, som är regelbundet “skamfläck” de ledande länderna i Väst.

Eftersom den rättsliga efterträdaren till det forna Sovjetunionen, Rysslands största territoriella land i världen (17 125 187 km²). Det sträcker sig över vidsträckta östra Europa och Asien, som täcker nästan dubbelt territorium de länder som är de viktigaste konkurrenterna på den “tron världsmakt ”, som Kina och USA.

Förutom den stora territorium Ryssland är ett land rikt på naturresurser, särskilt olja och gas, som är dess främsta export energi. Endast Sibirien, till den enorma vidden av vildmark och naturresurser, energi och råvaror kan “mata” hela världen. Men Sibirien har ännu att behärska och det kommer att vara bra, om inte avsett utmaning Ryssland på 21-talet.

När allt detta läggs och den kommande “marsch till Arktis, ” Rysslands rikedomar kommer bara att öka. Och det här är bara ett av de fakta som många stater i väst verkar nervös, eftersom det innebär att det i framtiden, vilket är i stort sett meddelar stora knappa resurser, de allt mer beroende av Ryssland. Dagens kris i Östeuropa, problemen kring byggandet av South Stream och oljepriserna störta är bara försök av vissa faktorer i Väst till “otänkbara” “förhindra framtida!

Ryssland är “farligt”, inte för att det går runt om i världen och införa “sina värderingar” till andra, utan för att när du är den största, fetaste, folk i allmänhet vill ha vad du har, och kommer att göra allt detta ska ske. En nuvarande position i västvärlden mot Ryssland säger allt.

Låt oss komma ihåg den senaste tidens diplomatiska “förfallit” USA:s förre utrikesminister Madeleine Albright, när hon sade att hon var “orättvist att Ryssland har så mycket utrymme och så många naturresurser medan andra länder i detta mycket saknas. I de områden i Sibirien och ryska Fjärran Östern, skulle det finnas platser och för många andra. ” Men den nuvarande Rysslands president Vladimir Putin på dessa och liknande “kommentarer” alltid passa bildligt, men mycket tydligt: ​​”Tacka gode Gud, att Ryssland inte är Irak!”

Men Albright var inte ensam om det. Även den berömde amerikanske statsvetaren av polskt ursprung Zbigniew Brzezinski, på vars teorier fortfarande bygger hela läran om USA:s utrikespolitik, sade en gång att “det inte räcker att bara slå ner på kommunismen och upplösningen av Sovjetunionen, eftersom den som har kontroll över den eurasiska plattan (” Hartland “) kommer att styra hela världen “, eftersom framtiden tillhör resurserna, inte krigen!

Till stor olycka Brzezinski och hela västvärlden, den största delen av “Heartland är” bara ligger i territoriet i det forna Sovjetunionen, dvs. Ryssland och OSS, samt framtida eurasiska unionen. Så det är ingen överraskning tid och energi att Putin investerar i att slutföra den planerade alliansen och Unionen. Eftersom dessa siffror i väst, ofta ockuperade eller höga politiska kontoret eller fungera som expertrådgivare från västerländska regeringar, Ryssland och vill förutse “jugoslaviska scenariot” i paketet med “arabiska våren”.

De vet att när den planerade utbyggnaden av den nya eurasiska unionen är klar kommer det att omfatta mer än 60 procent av världens gasleveranser och nästan 50 procent av oljereserver. Mineraltillgångar i den nya unionen kommer att bli den överlägset största av alla stater och allianser i världen, samt skogs- och flodresurser. Dessa är stora områden av orörd natur med täta skogar och olika arter av djur samt dricksvatten som redan anses “den dyraste livsmedels framtiden”.

Bumper hemland Ryssland idag är en stor och moderniserat den ryska armén, som från år till år, nå och överträffa de standarder som har gjorts innan armén av Sovjetunionen motståndaren med vem det var inte ett skämt.

Under ledning av president Putin, var de väpnade styrkorna i Ryssland utsätts för de största reformerna under de senaste 200 åren. Som sådan, där sedan 1992, då de var alla väpnade styrkor i f.d. Sovjetunionen på territoriet i den ryska socialistiska republiken placeras under kontroll av den nya ryska federationen.

När det kommer till de anhöriga till de väpnade styrkorna, bör den ryska armén få den senaste utrustning och vapen. Aviation, som alltid har varit på toppen av världen, har redan producerat flygplan av den femte generationen “stealth” egenskaper (T-50 Pak FA). Även under “Victory Parade 2015” kommer att presenteras och den senaste generationen av ryska stridsvagnar som heter “Armata”.

Och när det kommer till rymdteknik, har ryska ingenjörer alltid representerade toppen av världen. Den nya raketen för överföring av gods “Angar” har redan prövats med framgång under juli 2014 då han trädde i drift Ryssland kommer att vara i stånd att lansera alla typer av satelliter från sitt territorium, vilket kommer att få garanterad oberoende tillgång till rymden.

Slutligen finns det ryska kärnanläggningar, vars modernisering är också på god väg. Det senaste tillskottet till dessa krafter är interkontinentala missiler “Bulva”, som redan två gånger framgångsrikt lanserats från ryska atomubåtar.

Det är mer än uppenbart att den som ville styra “Heartland” eller åtminstone försöker tillämpa den praxis som “inneslutning” av rysk politisk och ekonomisk expansion, måste man komma ihåg att den “ryska björnen” beväpnade till tänderna, med ett starkt ledarskap och vilja genom historien, men förhindrades av liknande försök många erövrare!

drac Ljubomir T. Dević, fil. kand.,
medlem i Skånes Författarsällskap och ASLA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *