Tysklands ambassad i Priština varnar: “Kosovoalbaner i exodus!” – Gudenus: “USA har ett ansvar!”

TEMA: Kosovoalbansk exodus

Tysklands ambassad i Priština varnade för en lavinartad ökning av asylsökande från Kosovo, rapporterar tyska Bild am Sonntag. Tidningen citerar diplomater som kräver omedelbara åtgärder från tyska myndigheter. De tror att Kosovo står inför en nära förestående massflykt – som genom snabba åtgärder, främst från Berlin, skulle kunna förhindras.
Gudenus: “USA har ett ansvar och är skuld till den senaste vågen av flyktingar från Kosovo!”

Den biträdande chefen för Frihetspartiet i Österrike, Johan Gudenus, sade att den flyktingvåg från Kosovo som för närvarande står vid Västeuropas trösklar är ett bevis på att Kosovos förhastade erkännande och utbrytning från dess serbiska rötter var ett misstag. Gudenus säger att USA, som någon som stöder självständighet, måste ta ansvar. (RTS, Ponedeljak, 9. februar, 2015.)

Gudenus sade i ett uttalande att Kosovokriget inte var ens ett krisområde, och att ändå flera tusen människor från området framför gränser Österrike, enligt nyhetsbyrån Tanjug.

I detta avseende betonade chefen för den parlamentariska gruppen av Frihetspartiet i Österrike (FPO) i Wiens församling att man måste fundera över varför så många människor kör bort från en stat som “förment” arbete.

“Nu är det klart att Kosovos utbrytning från dess serbiska rötter och förhastade erkännande som självständig stat var ett misstag. Den nuvarande flyktingvågen från Kosovo bekräftar att denna skapelse inte kan överleva som stat”, sade Gudenus och påminde om att skapandet av staten var en önskan från USA.

Han påpekade att när oberoende inte respekterades internationell rätt, eftersom det inte var en folkomröstning.

“USA har nu en skyldighet att ta emot flyktingar från Kosovo, eftersom de är statens andliga och geostrategiska ögon och därmed också förpliktigade att ta ansvar”, poängterade Gudenus.

Vid säger samtidigt att kapaciteten i Österrike för mottagande av flyktingar överskrids, och att landet är att ha ekonomiska flyktingar, inte kommer att kunna ta emot de som behöver skydd.

Det är därför begärt att upphäva tillämpningen av Schengenavtalet och återinföra gränskontroller och rigorösa utvisningsbeslut.

Gudenus sade att det var nödvändigt att ställa frågan varför är bland invandrare i Österrike, på senare år, slående många muslimer – tjetjener, afghaner, kosovoalbaner och andra.

drac Ljubomir T. Dević, fil. kand.,
medlem i Skånes Författarsällskap och ASLA

Leave a Reply

Your email address will not be published.