Sången om Putin – en världshit på YouTube

https://youtube.com/watch?v=-v6Jw9rsWCE%3Ffeature%3Dplayer_embedded

——————— Mashany Mays Putinsång “Мој Путине” (=Min Putin) ———————

Den ryska sångerskan Mashany Mays sång “My Putin” på bara några dagar sedan gjorde en uppståndelse i online-världen – har visats mer än en miljon gånger, som noterats av flera internationella medier som skrev om henne. (RTS, Subota, 31. januar, 2015.)

Yakushima-åriga Mary, vars artistnamn Masen maj, kommer från en tredje ryska staden av befolkningen – Novosibirsk.

“Trots världen tillbaka till oss Krim, och efter det, fri från allt, obnovićeš vår allians. Och hur är det med mig? Jag är förtrollad och fascinerad … “Texterna är låtar från albumet Mary utfärdade förra året.

I den första delen av videon ser vi klänningen i färgerna av den ryska flaggan, där, lyfter upp sina händer, inbjuder Putin att ta henne med sig “en bättre morgondag”.

Den andra delen är klädd i en klänning i färgerna av den ukrainska flaggan, och är i ruiner, och ber att Rysslands president, levererar och tar med honom.

Den unga sångerskan i patriotiska glöd säger han bland annat: “Du Putin, är du så Putin, jag vill vara med dig, jag skriker åt dig, ta mig med dig”, rapporterar The Moscow Times.

Vi får se om Mahany Mays Putinsång vinner lika stort gehör bland den svenska befolkningen som låten Tingeling gjorde. Tingeling gjorde respektlöst narr av Ryssland och rysk kultur och hamnade på radiotopplistorna Sverige runt.

Eftersom Putinsången är en annorlunda hymn om allt det mångfacetterade goda som Putins Ryssland står för, lär den nog bli censurerad och i värsta fall bojkottad i svenska medier!

Ljubomir T. Dević, fil. kand.,
medlem i Skånes Författarsällskap och ASLA

Leave a Reply

Your email address will not be published.