Šešelj: Avstå från EU-medlemskap, vi ingår förbund med Ryssland!

Ordförande i Serbiska radikala partiet (SRS) Vojislav Šešelj sade att den nationella militära säkerhetstjänsten aldrig har arbetat i enlighet med lag och är nödvändigt så snart revidera sitt arbete.

– Militära säkerhetstjänster, inklusive militära säkerhetstjänsten (VBA), inte drabbas av allvarliga reformer ända sedan kommunismen. Hur drivs under denna period så gör idag. Aldrig inte har följt lagen i sitt arbete och har alltid varit skyddad – Šešelj sade vid en presskonferens på huvudkontoret i SRS i Zemun.

Enligt honom är VBA förbereder rally följt av SRS oganizovala efter återkom ledare för Radikaler i Haag.

Šešelj sade också att Grekland, Serbien, Bulgarien och Rumänien bör avstå från deltagande i EU och att omorientera mot integration med Ryssland.

– Vi hoppas att det blir ett uppvaknande av nationella medvetandet och i broder Bulgarien. För att ställa in sig hos amerikanerna och de ledande krafter i EU, har den nuvarande bulgariska regeringen dras ut av större projekt med Ryssland och därmed avstått de € 12000000000 – sade Šešelj.

– Vi vet att vi är etablerings under deras övervakning. Vi är nu föremål för deras intresse, eftersom ingen annan än mig att inte få äventyra den nuvarande regimen Aleksandar Vučić. Det är därför vi blockerar tillgång till media i Belgrad och hindra framträdanden på lokala medier – sade Šešelj.

Enligt honom har VBA och andra militära tjänster alltid varit “farligare” än civila säkerhetstjänster.

– Även om detta inte är tillåtet enligt lag, var de militära tjänster som tidigare behandlat oppositionspartierna utan också vid makten. Medan min Security Agency lämnat uppgift en fullständig dokumentation som de hade på menyn, från VBA Jag fick en del att jag aldrig har varit föremål för deras arbete, vilket naturligtvis är en lögn – han är ledare för radikalerna.

Som han sa, SRS kommer i framtiden insistera på att en översyn av arbetet i säkerhetstjänsten av kriget och i synnerhet deras roll under krigen i det forna Jugoslavien när den militära underrättelsetjänsten chefen var general Aleksandar Vasiljević.

Šešelj har välkomnat segern partiet Syriza vid de senaste parlamentsvalen i Grekland, som anger att komma till makten i detta parti representerar en “ny förhoppning om att saker och ting kan förändras och att slutet är nära för EU.” (Beta, Srna)

– Vi är övertygade om att Syriza är serbiska vänners parti. Vi förväntar oss av den nya grekiska regeringen att fatta beslut om ett moratorium för skuldåterbetalning och att i framtiden följande exempel och Spanien och Italien, men att EU börjar kollapsa – tillade ordföranden för SRS.

Ljubomir T. Dević, fil. kand.,
medlem i Skånes Författarsällskap och ASLA

Leave a Reply

Your email address will not be published.