Henry Kissinger mot demonisering av Putin

Den tidigare amerikanske utrikesministern Henry Kissinger efterlyser konstruktiva inställning till väst i sina förbindelser med Ryssland om situationen i Ukraina och påminner om den viktiga roll för att upprätthålla maktbalansen i världen, enligt den brittiska “Independent”.

“Från den 17: e till mitten av 20-talet har Ryssland visat sig avgörande för att upprätthålla maktbalansen i världen – osujećujući expansionistiska drömmar om den svenska kungen Karl XII, Napoleon och Hitler,” skriver tidningen i en text ägnas åt publiceringen av Kissingers nya bok, “världsordningen”, den Tanjug.

Chef för amerikansk diplomati 1973-1977, när president Richard Nixon och Gerald Ford, och biträdande sekreterare till presidenten för nationell säkerhet 1969-1975, sade i samband med Ukraina håller inte med Rysslands president Vladimir Putin.

“Men varför någon, någonstans på vägen inte föreslå en lösning som skulle motsvara den oro från båda sidor när det gäller Ukraina blev självständigt,” frågade han Kissinger (91), och tillade att “när EU har sagt att Ukraina måste välja mellan Europa och Ryssland handelsförhandlingar, kan det vara ett bra framsteg har gjorts att någon har sagt motsatsen, sade han “låt oss göra detta tillsammans. ‘”

“Det är lätt att demonisera Putin, det är inte lätt, men vi stött denna typ av ryska ledare innan -.. Och han är inte Hitler. Man borde inte tala det språket om en rysk ledare”, säger Kissinger.

Enligt honom är frågan hur man designar väst långsiktig relation med Ryssland just nu “då förvandlas Asien, och islam är i ständig oro.”

Kissinger var en av initiativtagarna till den avspänningspolitik mellan USA och det forna Sovjetunionen. 1973 vann han Nobels fredspris för sin roll i uppnåendet av det Parisavtal som lade grunden för Vietnamkrigets slut.

Kissinger är en av kapitlet om utvecklingen av systemets utrikesförbindelser i Europa i en ny bok ägnas åt Ryssland, som kallas “ryska enigma”.

De kloka orden från en Nobelpristagare!

Det är sant att i varje fall kan Putin inte jämföra med Hitler, och det är inte trevligt att den andra sidan av de politiker som strider politik! Förolämpa inte behålla någonstans och som för herr Putins bekymrad att han är en av de människor som kämpar för frihet och jämlikhet!

Nu den värld vi vet hur man startar ett krig! förklarar presidenten skurken och jämför med dåliga ledare kastade en fläck på det och förbereda sakta, men säkert det scenario som du redan vet i förväg och frågan är om vasen kommer bara lyckas. Som exempel scenario om Iran och sanningen om USA och Nato förbereder sig för ryssarna!

Men … Kissinger och andra realpolitiker har länge inget inflytande i Washington. Det reglerar krigshetsare såsom Brzezinski.

I synen äntligen sänka spänningar mellan ryssar och jänkare.

Kissinger, trots många år, var en före detta politiker, och att han har en stor inverkan på dagens världspolitik. Hans uttalande är en direkt uppmaning västra Ryssland om en kompromiss ur krisen främst mellan Ryssland och Amerika. Hans ord har vikt förhandlare.

Ryssland bör inte bara bodleci liderliga tal, men bör höja sig över det.

I synen äntligen sänka spänningar mellan ryssar och jänkare.

Kissinger, trots många år, var en före detta politiker, och att han har en stor inverkan på dagens världspolitik. Hans uttalande är en direkt uppmaning västra Ryssland om en kompromiss ur krisen främst mellan Ryssland och Amerika. Hans ord har vikt förhandlare.

Ryssland bör inte bara bodleci liderliga tal, men bör höja sig över det.

Ingen har talat med murdro, men lyssnade inte.

Med Kissinger och tillade: Putins bästa spelare format med som ingen skulle våga hänge sig åt smutsiga drblinge.

Om det står en amerikansk diplomat och beslutsfattare sedan Rysslands president i stor fara.

Sådana ledare som Putin inte träffat tidigare. Intelligent, avgörande, tålmodig, och viktigast av allt, du kommer inte att vinna. Den man som Ryssland stöder, eftersom han tror på honom, inte för att han är rädd. Genom honom fogas hela världen att se någon som står upp mot amerikansk hegemoni i världen.

En del människor tycker inte om Kissinger, men jag uppskattar honom. Hans uttalanden har oftast varit välgenomtänkta och balanserade, vilket man inte kan säga på samma sätt om andra såkallade fredspristagare – såsom Martti Ahtisaari och kompani.

Ljubomir T. Dević, fil. kand.,
medlem i Skånes Författarsällskap och ASLA

Leave a Reply

Your email address will not be published.