Geopolitisk förnedring av Ryssland leder till världskrig

I veckotidningen Vif-Express varnar den fransk-belgiske kommentatorn Jacques Attali för att en naturlig följd av den geopolitiska förnedringen av Ryssland, som leds av väst, “kan bli ett tredje världskrig”.

Attali, den förre ordföranden i Europeiska banken för återuppbyggnad och utveckling, och tidigare rådgivare till den franska presidenten Francois Mitterrand, presenterar att “det finns några här och där som rynkade på att en internationell spänning blir så stark att den kan utplåna de fruktansvärda redskap med den finansiella krisen, anställa vapenindustrin och längs vägen råna spararnas skatter eller fördröja utbetalning av statliga skulder -. in namnet på den påstådda nödvändigheten att försvara fosterlandet är i fara.”

“I synnerhet USA, geografiskt långt från framtida krigszoner, och som nästan inte behöver någon energi i Mellanöstern eller Centralasien, farliga spel som strategi”, säger Attali, en ekonomiprofessor, essäist och romanförfattare, rapporterar Beta.

Denna strategi, påpekade han, amerikanerna kan hjälpa till att övervinna sin finansiella kris, medan européerna var självmord är villig att imitera, och de fåniga att den kan dras tillbaka.

Att situationen inte urartar, är det viktigt att väst med araberna, turkarna och ryssarna att agera på samma sätt som med Tyskland 1945, och det måste erkännas, bryter inte någon relation, hålla dem i cirklar av makt, erbjuda dem gemensamma projekt, säger kommentatorn Express franska och belgiska utgåvor av tidningen.

Noterar de förödande historiska konsekvenserna av krig som har orsakats av förödmjukelsen av besegrade eller potentiellt mäktig nation, understryker Attali som nu, “särskilt med ryssarna att stoppa bojkotten, som bara skadar Europa och ryssar att ansluta sig till krigsinsatsen i kampen mot extrem islam, som de konfronteras dagligen i Kaukasus.”

Därför att, som hon uttryckte det tydligt, förödmjuka Ryssland avser att isolera den från världen, under förevändning att Ryssland har kommit överens om att i enlighet med de rysktalande ukrainare behandlas som andra klassens medborgare, det skjuts för att bli fiende som en dag kommer att behöva kämpa.

Särskilt dum som polacker, säger Attali, att göra allt isolera Ryssland, eftersom Frankrike har gjort allt för att isolera Tyskland 1920, besegrades i första världskriget.

Attali, som respekterade amerikanska tidskriften Foreign policy säger att en av de hundra mest berömda intellektuella i världen, att bevis för ett hot mot den nuvarande situationen i Europa urarta till och med i världens konflikter, se “vad som finns i Washington och Moskva för att höra den värsta nationalistiska, anklagelser om konspirationer laddat och krigshetsande synvinkel.”

“Och det är det enklaste ömsesidig zahuktavanjem dumhet och känslor av förnedring kan leda till det värsta”, sade kommentatorn i den fransk-belgiska veckotidningen.

Attali konstaterar att Frankrike och kunde fick djärvt förslag för att ändra denna lära, och att han har modet att bryta med den överallt där de skulle, och andra européer tar ledningen i geopolitik respekt, även till priset av en tid ensam.

Det ryska svaret behöver inte vara militär, t.ex. Gazprom Njeft längre tar emot dollar för olja, och Asien säljs till Juan.

Väst kan inte förstå att det blivit intetsägande. 21 århundradet är Kinas och Asiens århundrade. Väst har sålunda hamnat i en ekonomisk kollaps, det är helt överskuldsatt och har ingen aning om hur man ska ta sig ut ur krisen. Ryssland har råvaror och nödvändig militär teknik till Kina har översvämningar Amerika. To kommer nu snabbt inträffa på grund av alla sanktioner och stöd till alla parter om ultra Ryssland.

Shangajpakten skapades och är nu upprustar. Konflikt är oundviklig och när Ryssland besegrades som aldrig hänt västerut blir så försvagat att det blir Kina som kör över en ytlig ström ingen utväg toga. Det tycks som om väst inte vill inse att Ryssland förfogar över drygt 7 800 kärnvapenstridsspetsar. Vad har väst att komma med?

En före detta rådgivare till Frankrikes president Francois Mitterrand, sade Jacques Attali de ansträngda relationerna mellan väst och Ryssland skulle kunna leda till ett nytt världskrig.

Fd ordförande för Europeiska banken för återuppbyggnad och utveckling i en kommentar i vecko Vif-Express påpekade att det är få som skulle vara rynkade på att en internationell spänning blir för stark för att tillåta avlägsnande av den finansiella krisen, tillväxt inom vapenindustrin.

Han konstaterar också att det inte är intresserade av att råna spararnas skatter eller avyttring av statliga skulder i namn av den påstådda nödvändigheten att försvara fosterlandet är i fara.

“I synnerhet USA, geografiskt långt från framtida krigszoner, och som nästan inte behöver någon energi i Mellanöstern eller Centralasien, farliga spel som strategi,” säger Attali, en ekonomiprofessor, essäist och romanförfattare.

Attali påpekar att en sådan strategi skulle kunna hjälpa USA att övervinna den ekonomiska krisen, och anser att EU skulle vara en självmordsbenägen drag om de beslutade att följa USA, och tillät att “dumma dras in i konflikten.”

“Om situationen inte urartar, är det viktigt att väst med araberna, turkarna och ryssarna att agera på samma sätt som med Tyskland 1945, och det måste erkännas, bryter inte någon relation, hålla dem i cirklar av makt, erbjuda dem gemensamma projekt , “kommentatorn franska och belgiska Express utgåvor av tidningen.

Noterar de förödande historiska konsekvenserna av krig som har orsakats av förödmjukelsen av besegrade eller potentiellt mäktig nation, understryker Attali som nu, “särskilt med ryssarna att stoppa bojkotten, som bara skadar Europa och ryssar att ansluta sig till krigsinsatsen i kampen mot extrem islam, som de konfronteras dagligen i Kaukasus.”

“Förödmjukande Ryssland avser att isolera den från världen, under förevändning att Ryssland inte har gått med på att i enlighet med de rysktalande ukrainare behandlas som andra klassens medborgare, det skjuts för att bli fienden, med vilken en dag kommer att behöva slåss. Speciellt dumt att alla polacker är att isolera Ryssland, eftersom Frankrike har gjort allt för att isolera Tyskland 1920, besegrades i första världskriget.

Attali, som respekterade amerikanska tidskriften Foreign policy säger att en av de hundra mest berömda intellektuella i världen, att bevis för ett hot mot den nuvarande situationen i Europa urartar till och med i världens konflikter, se “vad som finns i Washington och Moskva för att höra de värsta nationalistiska anspråk konspirationen laddat och krigshetsande synvinkel.”

“Den enklaste ömsesidig zahuktavanjem dumhet och känslor av förnedring kan leda till det värsta,” sade kommentatorn på den fransk-belgiska vecka.

Attali konstaterar att Frankrike kunde, jag var tvungen att frimodigt föreslå att ändra denna lära, ha modet att bryta med den överallt där de skulle, och andra européer tar ledningen i geopolitik respekt, även till priset av en tid ensam.

Ljubomir T. Dević, fil. kand.,
medlem i Skånes Författarsällskap och ASLA

Leave a Reply

Your email address will not be published.